1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan’dan Taliban’a Hava Operasyonu: 20 Şehit
Pakistan’dan Taliban’a Hava Operasyonu: 20 Şehit

Pakistan’dan Taliban’a Hava Operasyonu: 20 Şehit

Pakistan ordu güçlerinin Taliban'a karşı gerçekleştirdiği hava operasyonunda 20 kişinin şehit olduğu, 5 kişinin de yaralandığı bildirildi.

20 Mart 2015 Cuma 12:15A+A-

Tirah Vadisi’ndeki Leşker-i İslam koluna karşı yürütülen hava operasyonunda tespit edilen hedefler, savaş helikopterleri ile vuruldu, Taliban'a ait 4 sığınak yok edildi.

Son iki gündür Kuzey Veziristan, Hayber Bölgesi ve Tirah Vadisi’ndeki bu operasyonla Taliban'a bağlı 64 mücahidin şehit edildiği bilgisi var.

Öte yandan, Tirah Vadisi’ndeki operasyonun ardından bölgede arama çalışması başlatıldığı esnada ise 1 Pakistan askeri uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu öldü, 2 asker de yaralandı.

Afganistan sınırındaki Hayber Bölgesi’ndeki Tirah Vadisi’nde  ise konvoyun geçişi esnasında yol kenarına döşenmiş uzaktan kumandalı bombanın patlatılmasıyla  11 askerin yaralandığı ifade edildi.

Pakistan’da Haziran ayında Afganistan sınırındaki  Kuzey Veziristan’da başlatılan ve Ekim ayında Hayber Bölgesi’ni de içine alarak genişletilen askeri operasyonda şimdiye kadar 1000'den fazla mücahid öldürülürken, bölgede yaşayan 1,5 milyon kişi yerlerinde göç etmek zorunda kaldı.

(Kaynak: Islahhaber)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT