1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Pakistan’dan Çin’in Zulmüne Destek
Pakistan’dan Çin’in Zulmüne Destek

Pakistan’dan Çin’in Zulmüne Destek

Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Melik, Çin'e, işgal altındaki Doğu Türkistan bölgesinden gelen ve Pakistan'da saklanan "gruplarla" mücadele konusunda destek verdiklerini bildirdi.

28 Eylül 2011 Çarşamba 06:07A+A-

Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Melik, Çin'e, işgal altındaki Doğu Türkistan bölgesinden gelen ve Pakistan'da saklanan "gruplarla" mücadele konusunda destek verdiklerini bildirdi. Melik, Çin Halk Güvenlik Bakanı Meng Cianju ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Pakistan'ın aşiretler bölgesinde saklanan "Çinli gruplarla" mücadele edeceklerini belirterek, "Onlara acımasız şekilde saldıracağız. Çin'in düşmanı herkes, Pakistan'ın da düşmanıdır" dedi.

Söz konusu "grupların" Çin'in Doğu Türkistan özerk bölgesinden geldiği ve Pakistan'ın Afganistan’la olan sınıra yakın bölgesinde eğitim aldığı ifade edildi. 2009 yılında Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi'de çıkan olaylarda 200'e yakın kişi hayatını kaybetmiş, Çin'in olaylara müdahalesi büyük tepki çekmişti.

Pakistan'ın, ABD ile ilişkilerinin bozulmasının ardından Çin ile olan bağını güçlendirmeye çalıştığı yorumları yapılıyor. Pakistan, ABD'nin Kuzey Veziristan aşiretler bölgesindeki direnişçilere karşı saldırı yapılması isteğini reddediyordu. Ancak, Melik geçen pazar günü birçok "Çinli direnişçiyi" öldürdüklerini açıklarken, olayın nerede ne zaman gerçekleştiği konusunda bilgi vermedi. (Yeni Akit)

HABERE YORUM KAT