1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan'daki Sellerde Ölü Sayısı 140'a Yükseldi
Pakistan'daki Sellerde Ölü Sayısı 140'a Yükseldi

Pakistan'daki Sellerde Ölü Sayısı 140'a Yükseldi

Pakistan'da muson yağmurlarının yol açtığı sel baskınlarda ölenlerin sayısı 140'a çıktı.

03 Ağustos 2015 Pazartesi 11:47A+A-

Pakistan'da muson yağmurlarının yol açtığı sel baskınlarda ölenlerin sayısı 140'a çıktı.

Son iki haftadır etkisini sürdüren muson yağmurları birçok bölgede sellere neden oldu. Özellikle ülkenin kuzeybatısında Afganistan sınırındaki Hayber-Pakthunkva eyaleti ve Pencap eyaletinin güneyinde süren aşırı yağış sebebiyle yüzlerce toprak ev sular altında kaldı. Bölgede çok sayıda asma köprü de kullanılamaz hale geldi. 

Ulusal Afet Koordinasyon Merkezi'nin verilerine göre ülke çapında 800 bin kişi sellerden etkilendi, ölü sayısı yeni sel baskınlarıyla 140'a yükseldi. Ölümlerin birçoğuna, Kabil ve İndus nehirlerinin bazı yerleşim bölgelerine yakın yerlerde taşması sebep oldu. 

Sivil ekipler ve ordu birliklerinin Hayber-Pakthunkva eyaletindeki Çitral ve Pencap eyaletindeki Layyah bölgesinde selden etkilenenleri güvenli bölgelere taşımak için başlattığı çalışmalar devam ediyor. 

Pakistan'da geçen yıl muson yağmurları nedeniyle Çenab nehrinin taşması sonucu meydana gelen sellerde Pencap eyaletinde 300'den fazla kişi yaşamını yitirmişti. Ülke, tarihinin en büyük sel felaketini ise 2010 yılında İndus nehrinin taşması sonucu yaşamış, 20 milyona yakın kişi sellerden etkilenmiş, 2 bin kişi hayatını kaybetmişti. 

AA

HABERE YORUM KAT