1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan'da Yine İnsansız Uçak Katliamı
Pakistanda Yine İnsansız Uçak Katliamı

Pakistan'da Yine İnsansız Uçak Katliamı

Pakistan'ın kuzeybatısında Amerikan ordusuna ait bir insansız uçakla düzenlenen saldırıda en 6 direnişçinin öldüğü bildirildi.

15 Kasım 2011 Salı 12:09A+A-

İstihbarat yetkilileri, Kuzey Veziristan'ın Miran Şah kentindeki bir binada bulunan Pakistanlı direnişçiye iki füze atıldığını söyledi. Saldırıda 6 direnişçinin katledildiği ifade edildi.

Amerikalı yetkililer Kuzey ve Güney Veziristan'da Afganistan'daki NATO güçlerine saldıranlar dahil birçok direniş grubun bulunduğunu söylüyor.

Pakistan'da aşiretlerin denetimindeki bölgede yoğunlaşan insansız uçak saldırıları çok sayıda sivilin ölümüne neden olması nedeniyle tepkiye neden oluyor. 

Bu saldırılar, Amerikan Başkanı Barack Obama'nın 2008'de iktidara gelmesinden sonra artmaya başladı. 2010'da bölgede 100'den fazla bu tür saldırı düzenlendi. Bu yıl içinde de bu bölgede 60'dan fazla saldırının düzenlendiği haber veriliyor. 

Amerikan ordusu, bu saldırılarla ilgili olarak genellikle açıklama yapmıyor. Ancak gözlemciler bölgede sadece Amerikan ordusunun bu tür saldırılar düzenleme kapasitesi olduğuna dikkat çekiyor.   

BBC'de yer alan habere göre Amerikan istihbaratı, Kuzey Afrika ülkelerinde Müslüman direnişçilerle mücadele kapsamında insansız uçak üsleri ağını genişletiyor.

HABERE YORUM KAT