1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan'da Taliban Savaşa Hazırlanıyor
Pakistan'da Taliban Savaşa Hazırlanıyor

Pakistan'da Taliban Savaşa Hazırlanıyor

Taliban’a bağlı Hafız Gül Hahadır grubu, Pakistan’ın kuzeybatısında bulunan Kuzey Veziristan halkını, Pakistan ordusunun düzenleyeceği operasyon konusunda uyararak güvenli yerlere göç etmesini istedi.

31 Mayıs 2014 Cumartesi 01:00A+A-

Taliban’a bağlı Hafız Gül Hahadır grubu, Pakistan’ın kuzeybatısında bulunan Kuzey Veziristan halkını, Pakistan ordusunun bölgede düzenleyeceği operasyon konusunda uyararak güvenli bölgelere göç etmelerini istedi.

Gruptan yapılan açıklamada, 2007’de hükümet ile olan anlaşmanın sona erdiğini ve 10 Haziran'a kadar halkın bölgeyi terk etmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, ‘’Pakistan hükümeti fili olarak bizimle uzun süreliğine yapmış olduğu ateşkes anlaşmasını sona erdirdi. Bugüne kadar halkın çıkarları için halihazırdaki duruma katlanıyorduk ancak artık yeter. Devlet,  Kuzey Veziristan'daki masum halkı baskı altında tutarak yönetimini sürüyordu. Yürütülen operasyonlarda asıl hadefler yanında siviller de öldürülüyor’’ ifadeleri yer aldı.

Özelikle son 2 haftadır Pakistan ordusunun ülkenin kuzeybatısında sürdürdüğü operasyonlar ve süren terör saldırıları nedeniyle barış görüşmeleri sürecinin de bitme noktasına geldiği vurgulanıyor.

Açıklamada, Hafız Gül Bahadır grubu, Taliban ile bağlantılı diğer gruplardan Afganistan’a savaşçı göndermemelerini ve 10 Haziran'dan itibaren başlayacak mücadeleye destek vermelerini istedi.

Kuzey Veziristan’daki Dabar Aşireti’ne bağlı militanlardan oluşan Hafız Gül Bahadır grubunun, aynı zamanda Afganistandaki NATO ve ABD güçlerine yönelik saldırılarla suçlanan Hakkani grubu ile bağlantılı olduğu ifade ediliyor.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT