1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan’da Şiilere Saldırı: 23 Ölü
Pakistan’da Şiilere Saldırı: 23 Ölü

Pakistan’da Şiilere Saldırı: 23 Ölü

Muharrem ayının başlamasıyla birlikte Şii kafilelere yönelik saldırılarda artış yaşanıyor.

22 Kasım 2012 Perşembe 13:49A+A-

Pakistan'ın Rawalpindi şehrinde bir Şii kafilesinin geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırı sonucunda 23 kişi hayatını kaybetti.

Kafile şehir merkezindeki camiye yaklaştığı sırada meydana gelen saldırı sonucunda 62 kişi yaralandı.

Dün, Karaç'de bir Şii camisi önünde yapılan saldırı sonucunda en az iki kişi hayatını kaybederken, Quetta'da yapılan bir bombalı saldırı sonucunda ise beş kişi hayatını kaybetti.

Bombalı saldırılar Muharrem ayı matemleri sırasında yaşandı.

Rawalpindi'den gelen ilk haberlerde dün gece yaşanan saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti. Ancak yetkililer bu sabah sayının arttığını açıkladı.

Polis sözcüsü Deeba Shehnaz ağır yaralı olan birçok kişinin hastanede hayatını kaybettiğini söyledi.

Polis, saldırıyı düzenleyen kişiyi durdurup aramak istediğini ancak saldırganın bombayı patlattığını belirtti. Bombanın etkisiyle caminin duvarında büyük bir delik oluştu.

Pakistan Talibanı, Rawalpindi ve Karaçi'deki saldırıları üstlendi. Pakistan'da Şiilere yönelik saldırılarda son aylarda artış gözlendi.

Caminin hedef alındığı Karaçi'de uzun bir süredir mezhep kaynaklı gerginlikler yaşanıyor. Polis yetkilisi Cavid Odho, şehirde yaşanan ikinci bir patlamada en az yedi kişinin yaralandığını söyledi.

Polis, birçok askerin ve iki sivilin hayatını kaybettiği Quetta'daki saldırının mezhebe dayalı olmadığını belirtti.

Quetta polis şefi AFP haber ajansına yaptığı açıklamada saldırının, "şehirde görev yapan askerlerin çocuklarını taşıyan servis aracına eşlik eden askeri bir araca yapıldığını" söyledi.

Saldırıda bazıları ağır olmak üzere 30 kişi yaralandı.

Ülkenin güneybatısında bulunan Belucistan eyaletinin başkenti Quetta'da daha fazla özerklik ve doğal kaynaklardan daha fazla pay isteyen etnik gruplarla çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: BBC

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum