1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan’da Hayat Çadırlarda Devam Ediyor
Pakistan’da Hayat Çadırlarda Devam Ediyor

Pakistan’da Hayat Çadırlarda Devam Ediyor

Geçtiğimiz ay tarihinin en büyük sel afetiyle sarsılan Pakistan’da yaralar henüz sarılamadı. Selde evlerini kaybeden milyonlarca insan, çadırlarda yaşamlarını sürdürüyor.

05 Ekim 2010 Salı 10:32A+A-

Pakistan'da hayat devam ediyor. Çocuklar çadır okullarda eğitimlerine devam ediyor.  

Çadırda bağdaş kurarak oturan çocuklar, dersi anlatan öğretmenlerini büyük bir ilgiyle dinliyorlar. Pakistanlı çocuklar, zor şartlarda eğitimlerini aksatmadan devam ettirmeye çalışıyorlar. Türkiye'den bölgeye giden İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, kırtasiye malzemesi yardımında bulunarak çocuklara destek oldu.  

İki çadırköy kurdu

Bu arada İHH İnsani Yardım Vakfı, geçtiğimiz ay sel afetiyle sarsılan Pakistan'da yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Sel afetinin yaşandığı ilk günden itibaren acil yardım çalışmalarını başlatan İHH, afette evlerini kaybeden aileler için iki çadır köy kurdu.

Başkent İslamabad'ın Kuzeybatısında bulunan Nowshera bölgesinde, 70 çadırdan oluşan bir köy kuruldu. Çadır köyde 500 insan barınıyor. Bu köyde bir okul ve doktor çadırı da bulunuyor. Ailelere günlük sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Diğer çadır köy ise Muzaffergar'da kuruldu. Kampta kalan çocuklar, doktorlar tarafından sağlık taramasından geçirildi. Öte yandan afetzede aileler için prefabrik evler de kurulmaya başlandı.

Su arıtma cihazı sorunlarını çözdü

Sel afetinin yaşandığı Pakistan'da yaraları sarmak için yardım çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, afetzede ailelerin temiz içme suyu ihtiyacını karşılamak için 10 adet su arıtma cihazı aldı.

Cihazlar, Pakistan'a gönderildi. Sel bölgelerine ulaştırılan arıtma cihazlarının her biri günlük 8 ton suyu arıtarak içilecek hale getiriyor. Böylelikle afetzede ailelerin içme suyu ihtiyaçları karşılanmış olacak.

Pakistan'ın genelinde sağlıklı içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Sel bölgelerinde ise alt yapının zarar görmesi sebebiyle bu sıkıntı had safhada yaşanıyor. Sağlıksız içme suyu birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Özellikle çocuklar büyük bir risk altında. Bölgede yaraları sarmaya çalışan doktorlar, çocukların maruz kaldıkları birçok hastalığın sağlıksız sulardan kaynaklandığını tespit etmişti.

HABERE YORUM KAT