1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan’da Bombalı Katliam: 102 Ölü
Pakistan’da Bombalı Katliam: 102 Ölü

Pakistan’da Bombalı Katliam: 102 Ölü

Pakistan'ın Afganistan sınırındaki bir köyde bomba yüklü motoru kalabalığa süren bir kişi 50 kişinin ölümüne neden olmuştu. Ölü sayısının 102'ye çıktığı açıklandı.

09 Temmuz 2010 Cuma 19:33A+A-

Ülkenin kuzeybatısında kalan Mohmand bölgesindeki Yakaghund köyünde gerçekleşen saldırıda en az 115 kişi de yaralandı.

Eylemcinin köye bir motosikletle geldiği ve yerel hükümet binasının girişinde üzerindeki patlayıcıları ateşe verdiği belirtiliyor.

Görgü tanıkları, patlamada en az yirmi dükkânın zarar gördüğünü, enkaz altında kalanlar olduğunu belirtiyor.

Ayrıca saldırının gerçekleştiği saatte yerel hükümet binası önünde uzun bir kuyruk olduğunu söylüyor. Bölgeden gelen bazı haberlerde de saldırının kuyrukta bekleyen bu kişileri hedef aldığı öne sürülüyor.

Binanın güvenliğini sağlayan bir asker, "Önce motosiklet dengesini kaybetmiş, düşecekmiş gibi göründü; sonra da büyük bir patlama oldu." dedi. Patlamanın ardından bölge güvenlik kordonuna alındı, kurtarma ekipleri olay yerinde çalışmalara başladı.

Görgü tanıkları patlamada ölen ve yaralananlar arasında kadın ve çocuklar da olduğunu söylüyor.

Aşiret bölgesi

BBC'de yer alan habere göre Mohmand, Afganistan'ın Kunar vilayetiyle sınırı olan bir aşiret bölgesi ve bölgede Taliban ile El Kaide'nin güçlü olduğu sanılıyor.

Mohmand'ın kuzeyinde ise Pakistan'ın Bajaur aşireti bulunuyor.

BBC'nin İslamabad'daki muhabiri İlyas Khan, son üç yılda, Bajaur'dan Mohmand'a militan akışı yaşandığını söylüyor. Ancak ordunun Mohmand'da düzenlediği operasyonlarla bölgenin ana kentlerinde kontrolü eline geçirdiği belirtiliyor.

Eylül 2009'da, Mohmand'daki kuvvetlerin komutanı bölgenin önemli bir bölümünün militanların kontrolünden alındığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum