Pakistan'da Bir ABD Katliamı Daha: 70 Ölü!

Pakistan'da Bir ABD Katliamı Daha: 70 Ölü!

İranlı Nida'nın ölümünü içler acısı olarak niteleyen Obama; Pakistan'daki katliamlara ne diyor? ABD uçaklarının Pakistan Talibanı lideri Beytullah Mesud'u hedef alan füze saldırısında 70 kişi katledildi. Mesud'un saldırıdan yara almadan kurtulduğu bildir

ABD, Afganistan'da olduğu gibi Pakistan'da da onar-yüzer katletmeye devam ediyor. ABD uçakları bir cenaze erini vurdular.

Pakistan'ın Güney Veziristan bölgesinde, Taliban lideri Beytullah Mesud'u hedef alan füze saldırısı düzenlendi. Amerikan kuvvetleri tarafından yapılan saldırıda 70 kişi katledildi. Taliban liderinin olaydan yaralanmadan kurtulduğu bildirildi.

Pakistan Taliban'ının lideri Beytullah Mesud, dünkü (23.06.2009) saldırıda ölenlerin cenazesine katılmak için bölgede bulunuyordu.

İstihbarat yetkililerinin ifadesine göre, Mesud füze saldırısından kısa bir süre önce köyden ayrıldı.

Bir Taliban yetkilisi, saldırıda ölenlerden 5'inin direnişçi, diğerlerinin ise köylüler olduğunu açıkladı.

Beytullah Mesud, emrindeki silahlı 12 bin direnişçi Taliban'ın en önemli lideri kabul ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir