1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan'da 200 Muhalif Tutuklandı
Pakistan'da 200 Muhalif Tutuklandı

Pakistan'da 200 Muhalif Tutuklandı

Pakistan'da hükümet karşıtı gösteriler düzenleyen muhaliflerden 200'ü tutuklandı.

13 Eylül 2014 Cumartesi 11:08A+A-

Pakistan polisi hükümet karşıtı gösteriler düzenleyen muhalif gruplardan 200 kişiyi tutukladı. Pakistan hükümetinin istifasını isteyen muhalif liderler Tahir-ul Kadri ve İmran Han, Pakistan hükümetinin tutuklamalarla, kendilerini sindirmeye çalıştığını söyledi.

Pakistan'ın başkenti İslambad'ın değişik bölgelerinde 24 saat içerisinde tutuklanan 200 kişi arasında, Pakistan hükümeti ile müzakere yürüten kişilerin de bulunduğu bildirildi.

Taraftarlarının tutuklanmasıyla ilgili açıklama yapan muhalif lider İmran Han, "Polis benim destekçilerimi tutukluyor, ancak onlara şunu söylemek istiyorum; attıkları bu korkakça adımlar bizi sindiremeyecek" 

Diğer taraftan Pakistan hükümetine karşı gösteri düzenleyen diğer muhalif lider Tahir-ul Kadri, hükümetin bu tutuklamalarla kendilerini susturmaya çalıştığını söyledi. Kadri açıklamasında, "Hükümet bir yandan bizimle müzakere ediyor, diğer taraftansa bizim barışçıl göstericilerimizi tutukluyor" ifadelerini kullandı.

Pakistan polisi tarafından tutuklanan yaklaşık 200 kişi, elektrik ve su hırsızlığından terörizme kadar farklı suçlamalarla itham ediliyor. 

Pakistan'da her geçen gün muhaliflerin sayılarının azaldığı ve göstericilerin yavaş yavaş evlerine dönmeye başladıkları ifade ediliyor.

Muhalif liderler Tahir-ul Kadri ve İmran Han, 14 Ağustos günü Pakistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Lahor kentinde topladıkları taraftarlarıyla hükümet karşıtı gösteriler düzenlemeye başlamışlardı. Ülkede yapılan son seçimlere hile karıştığını savunan muhalif liderler, göstericilerle birlikte Lahor'dan başkent İslamabad'a kadar yürüyüş yaptı. Daha sonra İslamabad'a giren muhalifler, bazı kamu binalarını işgal ettiler. Muhaliflerin İslamabad'daki gösterileri devam ediyor.

Kaynak: Dünya Bülteni

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT