1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan’da 20 NATO Tankeri Daha Yakıldı
Pakistan’da 20 NATO Tankeri Daha Yakıldı

Pakistan’da 20 NATO Tankeri Daha Yakıldı

Pakistan’da Taliban güçleri yine NATO tankerlerini ateşe verdi. 20 tankerin yakıldığı olayda bir kişinin öldüğü bildirildi.

07 Ekim 2010 Perşembe 02:25A+A-

 Taliban güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırı Pakistan'ın güneydoğusunda, Ketta kendi yakınlarında gerçekleştirildi. Ketta polis yetkililerinden Hamid Navas, silahlı kişilerin NATO ve ABD güçlerine yakıt taşıyan park halindeki 20 tankeri ateşe vererek parkta görevli bir kişiyi de öldürdüklerini söyledi.

Saldırının sorumluluğunu Taliban üstlendi. Pakistan Taliban örgütü sözcüsü Azam Tarık, saldırının kendileri tarafından NATO ve ABD'nin Pakistan topraklarına yaptığı saldırılara misilleme amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Tarık ayrıca, bundan sonra NATO araçlarına karşı daha büyük saldırılar düzenleyeceklerini kaydetti.

Pakistan'da son 5 gün içinde Afganistan'daki NATO ve ABD güçlerine ikmal sağlayan araçlara düzenlenen saldırılarda 70'den fazla tanker imha edildi. Saldırıların tümünü Pakistan Taliban'ı üstlendi. Afganistan'daki ABD ve NATO birliklerine ikmalin yüzde 80'i Pakistan üzerinden sağlanıyor. (ANF)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum