1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan'da 182 Medrese ve Camiye El Konuldu
Pakistan'da 182 Medrese ve Camiye El Konuldu

Pakistan'da 182 Medrese ve Camiye El Konuldu

Terörle mücadeleye ilişkin hazırlanan Ulusal Eylem Planı çerçevesinde 182 cami ve medrese Pakistan Vakıflar Müdürlüğü'ne devredilirken, bunlarla bağlantısı olduğu öne sürülen 121 kişi de gözaltına alındı.

07 Mart 2019 Perşembe 21:23A+A-

Pakistan'da bulunan çeşitli örgütlere bağlı toplam 182 cami ve medrese Pakistan Vakıflar Müdürlüğü'ne devredildi. Terörle mücadeleye ilişkin hazırlanan Ulusal Eylem Planı çerçevesinde yasaklı olduğu belirtilen örgütlerle bağlantısı olan cami ve medreselere el konuldu, 121 kişi de gözaltına alındı.

Söz konusu kurumlara Vakıflar Müdürlüğü tarafından imam ve medrese hocaları atanacağı açıklandı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Şehriyar Afridi, "Yasaklı örgütlere yönelik operasyonlarımız, hedeflerimize ulaşana kadar devam edecek. Süreci hızlandırmak için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Ceyş-i Muhammed'e yönelik operasyon

Pakistan'da çarşamba günü de Ceyş-i Muhammed'e yönelik düzenlenen operasyonda örgütün lideri Mesut Azhar'ın kardeşi ve oğlunun da aralarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alınmıştı.

Hindistan, Keşmir'de en az 40 Hintli askerin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı üstelenen Ceyş-i Muhammed'e Pakistan istihbarat servisinin (ISI) hem lojistik hem de teknik destek sağladığını iddia ederek saldırıdan Pakistan'ı sorumlu tutuyor.

'Muhammed'in Ordusu" anlamına gelen bu örgüt, Keşmir'i Pakistan'la birleştirmek için mücadele verdiğini söylüyor. Hindistan'ın yanı sıra aralarında ABD ve İngiltere'nin de bulunduğu bazı ülkeler Ceyş-i Muhammed'i 'terör örgütü' olarak kabul ediyor.

Yeni Delhi yönetimi, Pakistan'ın Pencap eyaletinde yaşadığı tahmin edilen Azhar'ın iadesini istiyor. Pakistan ise Azhar hakkında yeterli kanıt olmadığını söyleyerek bu talebi geri çeviriyor.

Kaynak: Euronews

HABERE YORUM KAT