1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan’da 10 Milyon İnsan Hâlâ Yardım Bekliyor
Pakistan’da 10 Milyon İnsan Hâlâ Yardım Bekliyor

Pakistan’da 10 Milyon İnsan Hâlâ Yardım Bekliyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Pakistan’da 20 milyondan fazla kişinin etkilendiği sel felaketinin ardından uluslararası yardımlar hızlandırılmazsa ülkenin jeopolitik istikrarının tehlikeye girebileceği uyarısında bulundu.

07 Ekim 2010 Perşembe 00:54A+A-

UNHCR'un Pakistan Temsilcisi Mengesha Kebede, düzenlediği basın toplantısında, felaketten bu yana 10 hafta geçtiğini, uluslararası toplumdan Pakistan için acil yardım çağrısında bulunmaya devam ettiklerini kaydetti. Milyonlarca selzedenin halen kurtarılmayı beklediğini ve barınağa ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kebede, "Pakistan'a acil yardımların devamlılığının sağlanması konusunda uluslararası topluluğun dikkatini çekmek istiyoruz" dedi. Kebede, Pakistan'ın istikrarının herkesin çıkarına olduğunu, bu durumun uluslararası toplum tarafından daha iyi algılanması gerektiğini ifade etti. Ülkede 10 milyondan fazla kişinin halen su, gıda ve ilaca muhtaç yaşadığını söyleyen Kebede, acil yardımlar için 2 milyar dolara ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Öte yandan, Pakistan'na giderek sel felaketinin yaşandığı bölgeyi gezen özel bir tıp merkezinin yönetim kurulu başkanı Dr. Fatih Soydemir, yardım götüren kuruluşların el attığı kesimin ihtiyaç sahibi halkın yüzde 10'u dahi olmadığını belirtti. (Vakit)

HABERE YORUM KAT