1. HABERLER

  2. HABER

  3. Pakistan, Yemen Konusunda ‘Tarafsız’ Kaldı
Pakistan, Yemen Konusunda ‘Tarafsız’ Kaldı

Pakistan, Yemen Konusunda ‘Tarafsız’ Kaldı

Pakistan meclisi Yemen konusunda "tarafsız" kalmayı tercih etti. Pakistan, Yemenli taraflara sorununuzu aranızda çözün dedi.

10 Nisan 2015 Cuma 12:16A+A-

Pakistan, Yemen'deki çatışmalar konusunda tarafsız olmaya karar verdi. Pakistan meclisi, "Yemen'deki tarafların kendi sorunlarını ve farklılıklarını barışçıl yollarla çözmesini arzuladıkları ve Pakistan'ın tarafsız kalması gerektiği" yönünde bir karar aldı. 

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre Pakistan meclisi, Yemen'e askeri olarak müdahil olma seçeneğine karşı çıktı. Suudi Arabistan, Pakistan'ın Yemen'deki müdahaleye askeri olarak destek vermesi için çağrıda bulunmuştu. Pakistan'dan konuyla ilgili çeşitli açıklamalar gelmiş ancak kesin bir karar alınmamıştı.

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'deki Husi hedeflerine başlatılan Körfez koalisyonu hava saldırılarına İran en başından bu yana şiddetle karşı çıkıyordu. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Pakistan'a iki günlük resmi bir ziyaret düzenledi.

Zarif'in ziyareti dün tamamlanmıştı. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Pakistan Dışişleri Bakanı Sertaç Aziz'le ayrı ayrı görüşen Zarif, Yemen'deki soruna askeri müdahalenin çözüm olmayacağını savunmuş ve Yemen'deki tarafların sorunu siyasi yollarla çözmesi gerektiğini iletmişti. 

Zarif'in ziyaretinin tamamlanmasının ardından Pakistan'ın Yemen konusunda tarafsızlık kararı alması ve taraflara siyaset yolu çağrısı yapması dikkat çekti.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT