1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan Talibanından Hapishane Baskını
Pakistan Talibanından Hapishane Baskını

Pakistan Talibanından Hapishane Baskını

Pakistan Talibanı tarafından Bannu hapishanesine yapılan baskında 1200 tutsağın firar ettiği duyuruldu.

17 Nisan 2012 Salı 13:58A+A-

Pakistan'ın Veziristan bölgesinin Mirali iline yakın Bannu şehrinde Taliban mensuplarınca gerçekleştirilen baskında, şehrin hapishanesinde bulunan çoğu Taliban mensubu 1200 tutsak firar etti.

Baskını doğrulayan Taliban sözcüsü Asimullah Mesud, yüzlerce elemanlarını özgür kıldıklarını söyledi. Mesud, "Bu saldırıda Bannu'da yüzlerce yoldaşımızı özgür kıldık. Bazı insanlarımız yerlerine ulaştı, diğerleri ise yoldalar." dedi.

150 kişilik bir ekiple baskını gerçekleştiren Taliban savaşçıları, aralarında Pakistan rejimince tehlikeli addedilen 20 kişinin de firar etmesini sağladı.

Bir polis yetkilisi firar eden mahkumlar arasında eski devlet başkanı Pervez Müşerref'e suikast girişiminde bulunan Adnan Raşid adlı Taliban mensubunun da olduğunu söyledi.

PressMedya’da yer alan haberde saldırının ABD ve Pakistan'da büyük hayal kırıklığı ve moral bozulmasına neden olacağı bildiriliyor. Taliban sözcüsü kurtarılan savaşçı sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu belirterek "kardeşlerimizin tümü mevzilerine döner dönmez basına ayrıntılı bilgi vereceğiz" açıklamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum