1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan Talibanı'dan IŞİD'e Biat Konusunda Yalanlama
Pakistan Talibanı'dan IŞİD'e Biat Konusunda Yalanlama

Pakistan Talibanı'dan IŞİD'e Biat Konusunda Yalanlama

Pakistan Talibanı sözcüsü aracılığıyla IŞİD'e biat ettiklerine dair çıkan haberleri reddetti.

12 Eylül 2015 Cumartesi 03:53A+A-

Pakistan Taliban sözcüsü IŞİD'e katıldıklarına dair çıkarılan haberleri yalanladı.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; El Kaide ve Talibanının sık sık IŞİD'e katıldıklarına dair çıkan söylentilerle ilgili Pakistan Taliban sözcüsü Muhammed Horasani bu tür dedikoduların gerçek olmadığını yineledi.

Tahriki Taliban Pakistan (TTP), bu yıl Mayıs ayında Irak ve Suriye'de IŞİD lideri Bağdadi'nin halifeliğini reddeden 60 sayfalık bir bildiri yayınladı. Ebu Osman Salarzai olarak bilinen Taliban üyesi tarafından yazılan bildiri Bağdadi'nin hatalarını ortaya çıkarıyor. Salarzai, Afgan Taliban lideri Molla Ömer, El Kaide lideri Usame Bin Ladin ve halefi ez Zevahiri'yi övdü.

Ancak IŞİD Pakistan Talibanından bazı komutanları kendi tarafına geçmeğe ikna etti. Ocak ayında orta düzey liderlerden bir grup Bağdadi'ye sadakat sözü verdi. Bu ayrılmalar, iç anlaşmazlıklar ve uyuşmazlıklar Pakistan Talibanında koalisyonun geçen yıl dağılmasından ardından başladı.

Mart ayında büyük bir hizip TTP çatı örgütüne yeniden katılmaya karar verdi. Leşker-i İslam grubu da Pakistan Talibanına katıldığını ilan etti. Bu yıl Mayıs ayında usta bir el-Kaide lideri Matiur Rahman komutası altındaki üç grupla beraber Pakistan Talibanına katıldı. ABD Hazine Bakanlığı Rahman için El- Kaide'nin planlama direktörü olarak nitelendiriyor.

Yeni oluşturulan TTP içinde Rahman'ın el- Kaide koalisyonun için yol gösterici önemli bir rol oynadığına dair güçlü işaretler var. Hint Yarımadası El Kaidesi liderlerinden Üstad Ahmed Faruk’un Afganistan ve Pakistan arasındaki Kuzey Veziristan bölgesinde ABD drone saldırısında şehid olması ve Şura Meclisi üyesi Karî İmran haklarında övgülerle dolu bir yazı yayımlandı.

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’ya çalıştığı iddia edilen Pakistan Talibanı olarak da bilinen Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP)'nin yaptığı açıklamalar Taliban ve El Kaide'nin yanında yerinin sağlam olduğunu gösterdi.

İncanews

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT