1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan Talibanı Üniversite Saldırısını Kınadı
Pakistan Talibanı Üniversite Saldırısını Kınadı

Pakistan Talibanı Üniversite Saldırısını Kınadı

Pakistan Talibanı (TTP) Bacha Khan Üniversitesinde bugün 20 Ocak’ta Çerseddah’ta meydana gelen saldırıyı sert bir dille kınadı ve saldırıdan masumiyetini açıkladı.

21 Ocak 2016 Perşembe 13:30A+A-

Küresel Analiz'in haberine göre, 10 Rebbi Ezzeni 1437 (20-01-2016) – Tehrek-Taliban-Pakistan (TTP) 20 Ocak’ta Bacha Khan Üniversitesinde meydana gelen İslam dışı saldırıyı sert bir dille kınadı ve saldırıdan masumiyetini açıkladı.

 Hatırlayın ki, Tehrek-e-Taliban Pakistan’da cihadın ve mücahidlerin en büyük temsilcisidir. Binlerce mücahid ve yüzlerce İslam fedaisinden oluşuyor. Amacı; İslami Şeriat’ın Pakistan’da uygulanmasıdır ve özelde Pakistanlı, genelde tüm dünyada ki, müslümanları korumaktır. Biz askeri olmayan kurumlarda eğitim gören gençleri müslüman olarak ve cihadın geleceğinin öncüleri olarak görüyoruz. Ve onların korunması da bizim görevlerimizden biridir.

Biz, bu nedenle, yukarıda sözü edilen İslam dışı saldırıyı, bizim adımızı kullanarak yapan şahısları, Şeriat mahkemesine çıkaracağımızı ve Şeriat mahkemesince dava açacağımızı ilan ediyoruz.

Tekrar ediyoruz, Tehrek-e-Taliban Pakistan’ın bütün kurumları ve emirimiz Fazlullah Horasani (Hafizahullah) bu eylemden tamamen alakasız ve biz (bu saldırıdan) tam masumiyetimizi ilan ediyoruz.

Muhammed Horasani Tehrek-e-Taliban Pakistan Sözcüsü

HABERE YORUM KAT