1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan-Taliban Müzakerelerinde Yeni Dönem
Pakistan-Taliban Müzakerelerinde Yeni Dönem

Pakistan-Taliban Müzakerelerinde Yeni Dönem

Pakistan hükümeti, aracı heyet kullanarak Taliban'la yürüttüğü barış müzakerelerini bundan sonra direkt olarak yapma kararı aldı, taraflar müzakereleri artık aracısız bir şekilde yürütecek.

07 Mart 2014 Cuma 11:57A+A-

Pakistan hükümeti, Taliban ile doğrudan görüşmelere hazırlanıyor.

Pakistan parlamentosu, hükümetin Taliban ile gelecek hafta doğrudan müzakerelere başlayabileceği konusunda bilgilendirildi.

Hükümet diyalog komitesi şu an hali hazırda Taliban arabulucuları ile görüşmeler yürütüyor. Bazı resmi üyeler, Taliban'ın ateşkesinden sonra doğrudan görüşme önerisinde bulundu.

İçişleri Bakanı Chaudhry Nisar Ali Han parlamentoda, "Diyalog sürecini hızlandırmayı ve gelecek haftadan itibaren Taliban ile doğrudan görüşmelere başlamaya karar verdik" dedi. Han, "Görüşmek isteyenlerle diyalog yürüteceğiz, terörizm ile ilgili olanlara ise sert cevap vereceğiz" diye konuştu. 

Bakan, diyaloğa karşı çıkan ve askeri operasyon çağrısı yapanlara ise, askeri operasyonların okullar, üniversiteler, hastaneler ve mahkemeler dahil altyapıya zarar verdiğini, geçmiş hükümetin 13 yıl boyunca diyaloğa odaklanmadığını ve şu an barış sürecine karşı itirazlarını yükselttiklerini söyleyerek cevap verdi.

Pazartesi günü İslamabad'da mahkemede düzenlenen ve biri yargıç 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba saldırısının arkasında kimin olduğunu da hükümetin açıklığa kavuşturacağını belirtti.

Saldırıyı, Ahrar ul Hind adlı az bilinen bir grubun üstlendiği, Pakistan Talibanı'nın ise saldırıyla ilgisinin bulunmadığını açıkladığı bildirildi.

İNCANEWS

 

HABERE YORUM KAT