1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan Hükümeti Taliban'la Ateşkesten Memnun
Pakistan Hükümeti Taliban'la Ateşkesten Memnun

Pakistan Hükümeti Taliban'la Ateşkesten Memnun

Pakistan hükümeti, Taliban'ın ilan ettiği ateşkesten memnun olduğunu, ateşkes nedeniyle Taliban'a düzenlediği dron saldırılarını durdurduğunu açıkladı.

03 Mart 2014 Pazartesi 16:12A+A-

Pakistan hükümeti, Taliban’ın ateşkes ilan etmesinin ardından Taliban'a yönelik hava saldırılarını durdurma kararı aldı.

Dünya Bülteninde yer alan habere Pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Han, Pazar günü, Taliban’ın ateşkes ilanı sonrasında hükümet olarak hava saldırılarını askıya alma kararı aldıklarını açıkladı. Ali Han, “Buna rağmen hükümet ve silahlı kuvvetler, Taliban tarafından gelecek herhangi bir saldırıya cevap verme hakkını saklı tutmaktadır” dedi. Cumartesi günü Taliban, barış görüşmelerinin kaldığı yerden devam etmesi için ateşkes ilan edildiğini duyurdu.

Pakistan hükümeti ile Taliban arasında 6 Şubat’ta başlayan barış görüşmeleri, Taliban’ın 2010 Haziran’dan bu yana elinde tuttuğu 23 sınır muhafızını öldürmesi nedeniyle askıya alınmıştı. Pakistan Ordusu’nun cevap olarak gerçekleştirdiği hava saldırılarında ise 100’den fazla Taliban savaşçısı katledilmişti. Geçtiğimiz hafta Ulusal Meclis’te bir konuşma yapan Nisar Ali Han, yıllardır devam eden savaşın binlerce insanın hayatına ve 78 milyar dolardan fazla ekonomik zarara neden olduğunu açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum