1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan Hükümeti Müzakereleri Konuştu
Pakistan Hükümeti Müzakereleri Konuştu

Pakistan Hükümeti Müzakereleri Konuştu

Pakistan hükümeti ve ordusu dün üst düzey bir toplantı gerçekleştirdi, toplantıdaki ana konunun Taliban'la yapılacak direkt müzakeler olduğu açıklandı.

12 Mart 2014 Çarşamba 11:56A+A-

Pakistan hükümeti ülkedeki son gelişmeleri değerlendirmek için üst düzey bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Pakistan Başbakanı Navaz Şerif başkanlık etti.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Savunma, İçişleri ve Finans bakanlarının yanı sıra Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, İstihbarat Kurumu Başkanı Zahirul İslam da katıldı.

Toplantıdan sonra yapılan resmi açıklamada, ülkedeki güvenlik durumunun geniş çaplı bir şekilde değerlendirildiği ve barış görüşmelerinin nasıl ilerleyeceği konusunda da Rahil Şerif ve İçişleri Bakanı Nisar Ali Han’ın bir sunum yaptığı belirtildi. Ayrıca Başbakan’a, Taliban’la yüz yüze görüşmeler gerçekleştirecek yeni barış görüşmeleri heyeti için son isimlerin sunulduğu ve yeni heyetin birkaç gün içerisinde Nisar Ali Han tarafından açıklanacağı ifade edildi.

Taliban’ın Mohmand Bölgesi temsilcisi Ömer Horasani, ateşkes anlaşmasının delinmeyeceğini ve Müşerref’e yönelik Taliban tehdidinin olmadığını söyledi. Geçtiğimiz gün, İçişleri Bakanlığı, Müşerref’in bazı gruplardan ölüm tehdidi aldığını açıklamıştı. Ömer Horasani, barış görüşmelerinin askıya alınmasına neden olan 23 sınır muhafızının öldürülmesi emrini veren Taliban lideri olarak gündeme gelmişti.

Taliban’ın Peşaver’de bir ofis açmak istediği yönündeki haberler medyayı meşgul etmişti ancak Taliban sözcüsü Şehidullah Şehid, böyle bir planlarının olmadığını açıkladı. Hayber Peştunya eyaletinden yetkililer de medyaya, böyle bir teklifin olmadığına ancak olsa da mümkün görünmediğine yönelik demeçler verdi.

(DÜNYA BÜLTENİ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT