1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Pakdemirli, iki yer dışında tüm orman yangınları kontrol altında
Pakdemirli, iki yer dışında tüm orman yangınları kontrol altında

Pakdemirli, iki yer dışında tüm orman yangınları kontrol altında

Bakan Pakdemirli duyurdu: Milas ve Köyceğiz yangınları dışında tüm orman yangınları kontrol altında

09 Ağustos 2021 Pazartesi 18:36A+A-

Türkiye'deki yangınlar 13'üncü gününde devam ederken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milas ve Köyceğiz'de yangınların sürdüğünü, ülke genelindeki diğer yangınların kontrol altına alındığını bildirdi. Aydın'daki bir yangın ve Muğla'daki 2 yangın kontrol atlına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 13 gündür süren orman yangınlarıyla ilgili olarak yaptığı son açılamada, "Milas ve Köyceğiz yangınları dışında ülkemizdeki tüm orman yangınları kontrol altına alınmıştır. #OrmanınKahramanları Milas ve Köyceğiz’de de karadan ve havadan büyük bir özveri ile çalışmalarına devam ediyorlar" dedi. 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Milas yangınında yanan alanın tamamında soğutma işleri devam ediyor.Bugün havadan yapılacak kontrolden sonra destek için gelen belediye ekipleri evlerine gönderilebilir. Aşağıda yanan alanların uydu görüntüsü yer alıyor…" açıklamasını yaptı. 

 

Çavuşoğlu: Yangından etkilenen mahalle sayısı 59, bina sayısı 3 bin 231

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat Ulualan Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi’nde yaptığı açıklamada, Antalya'daki yangınlara ilişkin, "Yangından etkilenen mahalle sayısı 59, bina sayısı 3 bin 231, bağımsız bölüm ise 6 bin 359 olarak tespit edilmiştir." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Ağır hasarlı binalar yıkılacak, yeni konutlar inşa edilecek. Az hasarlı binaların tamiri için destek verilecek." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, ''AFAD, 400 yaşam konteynerini bölgemize getirdi. 207'si kuruldu, bugün 31'i daha değişik mahallelere kurulacak." dedi.

Antalya'da zarar gören 45 iş yerinin önemli bir kısmına bugün ödeme yapılacağını duyuran Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Antalya'daki yangınlarda 1238 hanede eşya zararı var. Toplam 34 milyon 596 bin liralık zarar tespiti yapıldı.

Antalya'da 45 iş yeri bu yangında zarar gördü. Önemli bir kısmına Valilik tarafından bugün ödeme yapılacak. 93 araç hasar gördü, bunun 16'sı traktör, 4'ü teslim edildi, diğerleri de teslim edilecek.

Hayvancılıkla uğraşılan 43 mahallede 11 milyon lira zarar tespit edildi. Ayni ya da nakdi olarak birebir bu zararları karşılayacağız."

 

Muğla'da Köyceğiz ve Milas yangınları devam ediyor.

...

Muğla'nın Menteşe ilçesinde orman yangınıyla mücadele sırasında yaralanan 2 orman işçisi, hastanede tedavi altına alındı.

Şenyayla Mahallesi Kurtalan mevkisinde çıkan orman yangınlarını sürdürmeye çalışan orman işçileri Selim Korkmaz ve Hakan Tutuş'un üzerine yanan ağaçlardan biri devrildi.

İhbar üzerine bölgeye askeri helikopter sevk edildi. Yaralı orman işçilerine ilk müdahale olay yerinde yapıldı.

İşçilerden biri sarp ve kayalık bölgeden sedyeyle taşındığı askeri helikopterle, diğer işçi ise ambulansla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT