1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Özgür Üniversiteli Dergisi'nin 30. Sayısı Çıktı
Özgür Üniversiteli Dergisi'nin 30. Sayısı Çıktı

Özgür Üniversiteli Dergisi'nin 30. Sayısı Çıktı

Özgür-Der Üniversite Gençliği tarafından çıkarılan Özgür Üniversiteli Dergisi’nin Kasım-Aralık sayısı çıktı.

18 Kasım 2014 Salı 02:10A+A-

Özgür-Der Üniversite Gençliği tarafından çıkarılan Özgür Üniversiteli Dergisi’nin Kasım-Aralık sayısı çıktı. Yeni tasarımı ve kategorileri ile çıkan Özgür Üniversiteli’nin 30. sayısı “Medya ve Müslümanlar” konusunu gündeme taşıyor.

Bu sayıda, Recep Şeker, Hakan Kılıç, Onur Güleç’in kaleme aldığı yazılar ve Kenan Alpay ile yapılan röportaj, Medya başlığı altındaki değerlendirmeleri oluşturuyor. Ali Ekber Konuk imzalı gündem değerlendirmesinde Kobani olayları değerlendirilirken, derginin bir diğer kapak konusu mahiyetindeki “Savaş ve Çocuk” başlığında Şehriban Eylül Demir, Evin Akdeniz, Büşra Ceyran’ın yazıları bulunuyor.

Mısırlı üniversite öğrencilerin eylemleri ve Müslümanın geleceğe bakışı ile ilgili çevirilerin de yer aldığı dergide, Cündullah Avcı “Müslümanların kardeşlik şuurunu, Furkan Kılıç Ammar Bin Yasir’i, Erkam Kuşçu Malik bin Nebi’nin Düşünceleri’nden bir kesiti okurlara aktarıyor.

Ayrıca Rıdvan Çelebi, “Karanlıktan Aydınlığa Doğru” yazısıyla Müslümanları yenilenmeye davet ederken, İsmail Hamza Şat vahyin hayatımızdaki yerini hatırlatıyor. Şeyma Rüzgâr “Bilmek de Acı Çekmektir Aslında ve Biz de Bildik...” başlıklı denemesi ile katkıda bulunan bir diğer isim.

Derginin kültür-sanat sayfalarında ise Furkan Gökçe, Mustafa Çelik, Gülsen Dayanır, Zehra Bozan ve Vehbi Bakır’ın şiirleri, Bilal Akdeniz’in “Televizyon Öldüren Eğlence” adlı kitabın değerlendirmesi yer alıyor.

Son olarak üniversitelerdeki Müslümanların yaptıklarını tanıtmayı ve gelişen hadiseleri aktarmayı hedefleyen “Üniversitelerden Haberler” köşesi Erkam Beyazyüz tarafından oluşturulmuş.

ozguruniversite30b.jpg

HABERE YORUM KAT