1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Özgür Özel CHP'nin ırkçı saldırganın arkasında duracağını beyan etti
Özgür Özel CHP'nin ırkçı saldırganın arkasında duracağını beyan etti

Özgür Özel CHP'nin ırkçı saldırganın arkasında duracağını beyan etti

​​​​​​​CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ırkçı saldırgan Ege Akersoy’un babası ile görüştü bir milletvekilini görevlendirdi.

02 Ocak 2024 Salı 19:22A+A-

İstanbul'da düzenlenen "Şehitlere saygı ve Filistin'e Destek" mitinginden dönen elinde Kelime-i Tevhid bayrağı ile yürüyen İsmail Aydemir’i görünce saldıran ve yumruk atan ırkçı saldırgan Ege Akersoy sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanması sonrası Kemalist ırkçılardan destek destek geldi.

Son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ırkçı saldırgan Ege Akersoy’un babası ile telefonla görüştü. Irkçı saldırgan Akersoy’u cezaevinde ziyaret etmesi için İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer'in görevlendirildiği de bildirildi.

Konuya ilişkin bugün CHP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

 “CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Ocak’ta İstanbul’da tutuklanan Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Ege Akersoy’un babası Zafer Akersoy ile telefonla görüştü. Özel, baba Akersoy’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, Ege’nin durumu hakkında bilgi aldı. Tutuklama kararını yanlış bulduklarını belirten Özel, aileye hukuki destek vermeye hazır olduklarını ve en kısa sürede bir milletvekilinin Ege’yi cezaevinde ziyaret edeceğini ifade etti. Ege’yi cezaevinde ziyaret etmek için İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer görevlendirildi.”

HABERE YORUM KAT

5 Yorum