1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Özgür-Der'den Cemaat-i İslami Lideri Nizami'nin İdamını Durdurun Çağrısı
Özgür-Der'den Cemaat-i İslami Lideri Nizami'nin İdamını Durdurun Çağrısı

Özgür-Der'den Cemaat-i İslami Lideri Nizami'nin İdamını Durdurun Çağrısı

Özgür-Der, Hasina diktasının hakkında idam kararı verdiği Cemaat-i İslami liderlerinden Mutiur Rahman Nizami ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

10 Mayıs 2016 Salı 17:33A+A-

Bangladeş’te Hasina diktası tarafından Cemaat-i İslami liderlerine uygulanan idamların hukuksuzluğuna dikkat çekilen açıklamada, Mutiur Rahman Nizami hakkında verilen idam kararının durdurulması ve bu hukuksuzluğa derhal son verilmesi çağrısında bulunuldu.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Bangladeş Hükümetine Sesleniyoruz:

Siyasi Cinayetleri Durdurun!

Mevlana Mutiur Rahman Nizami Hakkında Verilen

Hukuksuz, Zalim, Vahşi İdam Kararını Uygulamayın!

10 Mayıs 2016

Bangladeş hükümeti hukuki ve insani tüm değerleri ayaklar altına alarak siyasi cinayetler serisine devam ediyor. 13 Aralık 2013 tarihinde Cemaati İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’yı, ardından 11 Nisan 2015’te Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman’ı ve 21 Kasım 2015’te de Genel Sekreter Yardımcısı Ali İhsan Mücahid’i idam ederek despotik zihniyetini serdeden Hasina yönetimi, yeni bir insanlık suçuna daha hazırlanıyor. Cemaati İslami Emiri Mevlana Mutiur Rahman Nizami hakkında verilen idam cezasının her an uygulanabileceği belirtiliyor.

Tüm dünya biliyor ki, evrensel hukuk kaideleri tümüyle ihlal edilerek oluşturulan sözde mahkemelerde sürdürülen pespaye yargılamalar neticesinde ve tümüyle siyasi intikam hesaplarıyla verilen idam kararları açık bir zorbalık, bu hukuksuz kararların infazı ise hiç tartışmasız açık birer siyasi cinayettir!

Hasina yönetiminin 40 yıl önce yaşanmış iç savaş olgusunu siyasi bir malzeme olarak rakiplerine karşı kullanma ve uyduruk isnatlarla muhalefeti tasfiye çabasının kirli bir dekoru olarak işlev gören Bangladeş yargısı tüm despotik yönetimlerde karşımıza çıkan zalimlerin emrindeki yargı işleyişinin tipik bir örneği olarak hizmet etmektedir. Şüphesiz bu tür kararlara imza atmakla Bangladeş yargısı sadece kendini tüketmiş olmamakta; hukukun alnına da kara bir leke çalmaktadır.

İslami hareketlere karşı küresel emperyalist güçlerin tüm yeryüzünde yürüttükleri savaşı kendi siyasi çıkarları için bir fırsat bilen Hasina yönetimi konjonktürden istifade ederek Bangladeş İslami hareketine ağır bir darbe daha indirme peşindedir. Bu doğrultuda Cemaati İslami Emiri Mutiur Rahman Nizami’yi idam ederek Bangladeş İslami hareketinin lider kadrosuna karşı yürüttüğü tasfiye siyasetini bir ileri aşamaya taşımak ve iktidarının ömrünü uzatmak derdindedir. 

Oysa Bangladeşli kardeşlerimize karşı işlediği suçlar yüzünden hem bu dünyada lanetlenmeyi, hem de sonsuz ahiret azabını hak eden Hasina yönetimi bilmelidir ki, Allahu Teala zalimleri asla payidar kılmaz! Şehadete yürüyen İslami hareket liderlerinin tümünün onurlu ve kararlı tutumu bu tür zalimliklerle muhalefeti bastırmayı ve İslami hareketi sindirmeyi hedefleyen Bangladeş hükümetinin çabalarının asla başarılı olamayacağının en somut göstergesi olmuştur.

Bizler Hasina diktatörlüğünün yapmaya çalıştığı şeyi Cemaati İslami Emiri değerli alim Mutiur Rahman Nizami’nin şahsında tüm İslam Ümmetine açık bir düşmanlık olarak görüyoruz. Bangladeşli kardeşlerimizle ve Cemaati İslami hareketi ile dayanışma içinde olduğumuzu belirtirken, insanlık vicdanını bu açık zulme karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.

Rıdvan Kaya

Özgür-Der Genel Başkanı

 

***

Bangladeş Cemaat-i İslami'ye bağlı www.jamaat-e-islami.org sitesinde Mutiur Rahman Nizami için hazırlanan ve yayına girilen video-klip:

HABERE YORUM KAT

3 Yorum