1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Özgür-Der Orta Anadolu ve Karadeniz İstişaresi Gerçekleştirildi
Özgür-Der Orta Anadolu ve Karadeniz İstişaresi Gerçekleştirildi

Özgür-Der Orta Anadolu ve Karadeniz İstişaresi Gerçekleştirildi

Özgür-Der Orta Anadolu ve Karadeniz Temsilcilikleri 3.Bölge İstişaresi Gerçekleştirildi

16 Şubat 2015 Pazartesi 23:43A+A-

Özgür-Der Sivas öncülüğünde 14-15 Şubat tarihlerinde Sivas Sefa Otel’deki  istişare toplantısına Amasya, Ankara, Çorum, Eynesil, Kahramanmaraş, Sivas, Ordu ve Kayseri’den katılımlar gerçekleşti.

14 Şubat Cumartesi günü Amasya ve Çorum Özgür-Der üyeleri Gümüşhacıköy’de defnedilen Mehmet Sildir’in cenazesine katılırken, Kahramanmaraş ve Ankara Özgür-Der üyeleri de merhum Mahmut Arslan kardeşimizin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundular. Otele yerleşen kardeşler oturum öncesi kaplıca imkanlarından da faydalandılar.

Cumartesi günü gerçekleştirilen ilk oturumda; Temsilcilik ve Şubelerin Öne Çıkan Faaliyetleri, Diğer Temsilcilikler İçin Önerilebilecek Etkinlik ve Araçlar ile Çocuk ve Gençlere Yönelik Eğitim Çalışmalarında Tecrübelerin Paylaşılması konuları ele alındı.

15 Şubat Pazar günü sabah kahvaltısının ardından ikinci oturumda ise onar dakikalık sunumlarla; Genel Türkiye Değerlendirmesi-Fethullah Gülen Hareketinin Geldiği Nokta, Çözüm sürecindeki Zaaflar, Yükselen Milliyetçilik ve 6-8 Ekim Olayları, Bölgedeki Müslümanların Yaklaşımları ve Yaşadıkları Zorluklar, Türkiye İslamcılığının Suriye ve Ortadoğu İntifada Sürecine Bakışında Son Durum, Hükümetin Alevilere Yönelik Çalışmaları ve Alevilerin Yaklaşımları, Hukuksuz Yargılamalar ve Cezaevlerindeki Müslümanlar, 28 Şubat, Balyoz, Ergenekon Davalarında Son Durum ve Müslümanların İlgisi, Eğitim Sistemindeki Değişim ve İmkan Olarak İmam-Hatipler ile Yardım Çalışmalarında Yaşanan Sıkıntılar ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar konuları değerlendirildi.

Namaz ve yemek arasının ardından gerçekleşen üçüncü ve son oturumda ise; Ortak Eylemlilik Teklifi, Farklı İl, İlçelerdeki İslami Yapı, Öbek veya Şahıslarla İrtibat, Halka Çalışmalarımız, Dernek Çatısını Aşabilen İlişkilerle Halka Çalışmalarının Önemi ve Birebir Tebliğ, Çocuk –Genç ve Esnaf Çalışmalarının Önemi, Dernek Bünyesindeki Etkinliklerimize Katılan İnsanlara Cemaat Olabilme Bilincini Verebiliyor muyuz?, Medya Araçlarımızın Halkalarımızda Yaygınlaştırılması, Yerel Medya Araçlarının Kullanılması ile Yaz Döneminde Bölgedeki Özgür-Der Temsilciliklerinin Birbirlerine Ziyaret Programları konuları ele alındı.

Bölge şube ve temsilcilikleri; 28 Şubat darbesinin yıl dönümünde hem davaya olan ilgisizliğe hem de cezaevlerindeki Müslümanlara dikkat çekmek amacıyla ortak eylem yapma kararı aldılar. Ayrıca 15 Mart’ta da Suriye İntifadası’nın 5.yıl dönümünde de genel merkez ve diğer tüm Özgür-Der şube ve temsilciliklerine ortak eylem teklifi yapma kararı aldılar.

Bir sonraki bölge istişaresinin Eylül ayında gerçekleştirilmesi kararının ardından program dua ile sona erdi.

sivas-istisare-20150216-01.jpg

sivas-istisare-20150216-02.jpg

sivas-istisare-20150216-03.jpg

sivas-istisare-20150216-04.jpg

sivas-istisare-20150216-05.jpg

sivas-istisare-20150216-06.jpg

sivas-istisare-20150216-07.jpg

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum