1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der bu Ramazan’da da Suriyeli şehit aileleri ve yetimlerin yanındaydı
Özgür-Der bu Ramazan’da da Suriyeli şehit aileleri ve yetimlerin yanındaydı

Özgür-Der bu Ramazan’da da Suriyeli şehit aileleri ve yetimlerin yanındaydı

Ramazan ayında Özgür-Der heyetleri Suriyeli mültecilerle dayanışma içindeydi.

11 Nisan 2023 Salı 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Ramazan ayında mazlum ve muhtaçlar için sürdürülen kampanya vesilesiyle Suriye’de şehit ailelerine ve yetimlere yardım dağıtımı gerçekleştirildi. Özgür-Der ve Fetih Vakfı, Suriye’nin İdlib bölgesinde erzak ve kıyafet dağıtımını devam ettiriyor. Önceki gün Haleb’in Etarib ilçesinde pek çoğu depremde evlerini kaybetmiş 500 aileye kumanyaları teslim edilmişti. Dün de İdlib şehir stadının önündeşehit ailelerine kumanya dağıtımı yapıldı. 1.000 aileye gıda kolisi verildi.

Ayrıca İdlib şehir merkezinde geçici giyim mağazası organize edilerek burada yetim çocuklara bayramlık kıyafet verildi. Anneleriyle mağazaya gelen 1.000 çocuk burada ihtiyaçlarına göre elbise ve ayakkabıların aldılar. Mağazada ayrıca Kervan Gıda’nın İdlibli yetimler için gönderdiği şekerlemeler de çocuklara dağıtıldı. Özgür-Der’in gıda kolisi dağıtımı Cebeli Zaviye ve Kemmune bölgelerinde inşallah bugün de devam edecek. 

Abdulah İbni Ömer radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Müslüman, müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter.”

“Şüphesiz mü’minler birbiri ile kardeştirler” (Hucurât 49/ 10) ilahi emri gereğince yardım faaliyetlerine omuz veren Müslümanların destekleri mağdurlara ulaştırılmaya devam ediliyor. Yapılan yardımların ahiret gününde ayıp ve kusurların örtülmesine vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

img-6561.jpg

img-6603.jpg

img-6596.jpg

img-6672.jpg

img-6677.jpg

img-6676.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

7 Yorum