1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Özgür-Der BALYOZ Davasına Müdahil Olacak!
Özgür-Der BALYOZ Davasına Müdahil Olacak!

Özgür-Der BALYOZ Davasına Müdahil Olacak!

Balyoz Darbe Planı’nda kapatılması ve yöneticilerinin tutuklanması planlanan Özgür-Der, Perşembe günü Silivri’de başlayacak Balyoz Davası’na müdahil olacak.

15 Aralık 2010 Çarşamba 00:53A+A-

Özgür-Der mensupları 16 Aralık Perşembe günü 11.00'de Silivri'de olacaklar. Özgür-Der, Perşembe günü Silivri'de başlayacak Balyoz Davası'na müdahil olacak. Balyoz Darbe Planı'yla ilgili bir basın açıklaması da yapacak olan Özgür-Der, Balyoz'da adı geçen tüm generallerin yargılanmasını ve halka karşı katliam planları yapanların cezalandırılmasını talep edecek.


Özgür-Der'in 23 Ocak 2010'da yaptığı protestodan bir görünüm...

Balyoz Planı iddialarına ilişkin aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Oramiral Özden Örnek ve emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın da bulunduğu 196 subay, perşembe günü Silivri'de hâkim karşısına çıkacak. "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs ettikleri" iddiasıyla yargılanacak olan sanıkların 20 yıla kadar ağır hapis cezası isteniyor.

Balyoz Güvenlik Harekât Planı davasında, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın görevden aldığı Tümgeneral Halil Helvacıoğlu ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün görevden aldığı Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu da yargılanacak.

Balyoz Darbe Planı'nda kapatılması ve bazı yöneticilerinin tutuklanması planlanan Özgür-Der de Perşembe günü 11.00'de Silivri'de basın açıklaması yapacak ve davaya müdahil olacak.

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT

3 Yorum