1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür Çocuk Kulübü Yaz Kampı Sona Erdi
Özgür Çocuk Kulübü Yaz Kampı Sona Erdi

Özgür Çocuk Kulübü Yaz Kampı Sona Erdi

Özgür-Der bünyesinde faaliyet gösteren Özgür Çocuk Kulübü’nün düzenlediği geleneksel yaz kampı sona erdi.

24 Haziran 2014 Salı 15:00A+A-

Zonguldak/Bakacakkadı 100. Yıl tesislerinde yapılan, 10-16 yaş arası öğrenciler için bir hafta süren kampta çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Kampa Batman, Diyarbakır, Ankara, Zonguldak, Bartın ve İstanbul’un çeşitli ilçelerinden katılım oldu.

Yaz kampında öğrenciler Kuran’ı Kerim ve konulu ayet ezberi, müminlerin özellikleri, karakter eğitimi, tüketim kültürü, İslam şahsiyetini oluşturma, namazın davranışlarımız üzerindeki etkisi gibi günlük dersler dışında namazları cemaatle kılmanın güzelliğini yaşadılar. 8 kişilik eğitmen kadrosuyla işlenen kamp derslerine zaman zaman misafir konuşmacılarda eşlik etti. Misafir konuşmacı olarak kampımıza katılan Hamza Türkmen ağabeyimiz lise öğrencileriyle “biz olma bilincini” konuşurken, Ereğli Özgür-Der’den Davut Çevik ağabeyimiz ise; “Müslüman kadın ve erkeğin tesettürü” konusunu interaktif bir şekilde öğrencilerle işledi.

Özellikle lise grubu öğrencilerinin takva, fücur, ifsad, beşer, insan, hamd, şükür, unutkanlık, acelecilik, umutsuzluk ve nefs gibi kavramlardan birisine kamp süresince hazırlanarak daha sonra bu kavramların sunumlarını yapmaları oldukça verimli bir çalışmaydı.

Konulu resim yarışmaları, ebru çalışması, toplu resim çalışması gibi aktivitelerin yer aldığı kampta öğrenciler gün içinde havuza girerek, futbol, basketbol ve çeşitli oyunlar oynayarak zamanlarını geçirdiler. Ayrıca ramazan ayının yaklaşıyor olması nedeniyle Suriye ve Filistinli kardeşlerini de unutmayan kamp öğrencileri harçlıklarından Filistinli çocuklar için kumanya parası topladılar.

Bir hafta süren kamp boyunca bizi ziyaretleriyle yalnız bırakmayan Özgür-Der Bartın, Özgür-Der Ereğli ve Zonguldak Çağrı-Der’e teşekkür ediyor, Rabbimize bu güzel birliktelikler için hamd ediyoruz.

ozgur_cocuk_kulubu_yaz_kampi-(1).jpg

ozgur_cocuk_kulubu_yaz_kampi-(4).jpg

ozgur_cocuk_kulubu_yaz_kampi-(18).jpg

ozgur_cocuk_kulubu_yaz_kampi-(16).jpg

ozgur_cocuk_kulubu_yaz_kampi-(14).jpg

ozgur_cocuk_kulubu_yaz_kampi-(3).jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT

2 Yorum