1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Özeleştiri derken infaz ettiğiniz binlerce kişiyi mi kastediyorsunuz?
Özeleştiri derken infaz ettiğiniz binlerce kişiyi mi kastediyorsunuz?

Özeleştiri derken infaz ettiğiniz binlerce kişiyi mi kastediyorsunuz?

HDP, MYK toplantısı sonrası seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yayımladı.

17 Mayıs 2023 Çarşamba 21:25A+A-

Yahya Fırat - Haksöz Haber

HDP ve Yeşil Sol Parti seçim sonuçlarından sonra ilk MYK toplantısı sonrası bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “İkinci turda faşizmi yenilgiye uğratmak en büyük özeleştirimiz olacaktır” ifadesi kullanıldı.

14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti ile giren HDP, bir önceki seçime göre hem milletvekili sayısında hem de oy oranında düşüş yaşadı.

Cumhurbaşkanı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu canla başla savunan HDP, Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesiyle birlikte kaybedenler kulübünde yer alanlar arasına girdi.

Kılıçdaroğlu ile yaptığı ittifak sonucu oyları düşen HDP, kendi tabanı tarafından da eleştiriye tabi tutuldu.

Ancak HDP, yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam edeceklerini deklare etti.

Bu açıklamayı da özeleştiri adı altında yaptı. Halbuki özeleştiri derken herkesin aklında PKK’nın infaz etttiği, HDP ve öncüllerinin görmezden geldiği kanlı infazlar geldi. Lakin, HDP’nin özeleştirisi Kürt sorunun asıl müsebbibi olan partinin başındaki zata yeterince destek verilmediği yönündeydi.

Cumhur İttifakı mensuplarını faşist olarak tanımlayan HDP, aslında faşizmin, zorbalığın ve tektipçiliğin vücut bulmuş hali.

Stalinist mantığı sonuna kadar içselleştiren HDP, beğenmediği her fikre ve oluşuma faşizm damgası vurma gafletinde bulunuyor. Oysa malum yapı PKK veya Kandil’den habersiz adım dahi atamıyor.

Milletvekili listeleri dahi Kandil tarafından belirlenen HDP, tek adamlılık anlayışını eleştirecek kadar komik bir duruma düşmüş vaziyette.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum