Yılbaşı tatili ardından, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiası ile ilgili soruşturma kapsamında Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki aramalar yeniden başladı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan, Genelkurmay'ın, aramanın durdurulması ve kayıtların da imha edilmesi yönündeki dilekçesine rağmen 'kozmik oda'ya dün 6. kez girdi. Kayan, dün öğlen saatlerinde Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nın bulunduğu askeri bölgeye Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 4 araçlık konvoyla geldi.
Özel Kuvvetler'in kalbi olarak bilinen 'kozmik oda'daki aramada, incelenen evraklar tek tek kaydediliyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiasıyla ilgili 19 Aralık 2009 tarihinde 2 askeri personel, gözaltına alındıktan sonra askeri savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Daha sonra başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 askeri personel, çıkarıldıkları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı.
Genelkurmay Başkanlığı Hukuk Başmüşavirliği, 31 Aralık'ta özel ulakla, geçtiğimiz hafta Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na gönderdiği dilekçede, kozmik odalarda yapılan aramanın durdurulmasını ve yapılan aramalarda elde edilen veya kayıt altına alınan tutanakların imha edilmesini talep etmişti. Ancak Hakim Kayan, bu dilekçeye rağmen dün tekrar, kozmik odadaki aramalarına devam etti. Dilekçeyi işleme koyan mahkemenin, Genelkurmay'ın dilekçesiyle ilgili karar vermesi bekleniyordu. Kayan'ın dün aramalara tekrar başlaması, Genelkurmay'ın talebinin de reddedildiği şeklinde değerlendirildi.