Özcan ‘tek başına’ emir veremez Gürüz verir!

Özcan ‘tek başına’ emir veremez Gürüz verir!

Gürüz’ün imzasıyla 15 Eylül 2000 tarihinde rektörlere ‘Hizmete özel’ gönderilen yazıyla, başörtülülerin kampüslere alınmaması talimatı veriliyor.

Danıştay, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, üniversitelere başörtülü öğrencilerin alınmasıyla ilgili yazısını 'Tek başına düzenleyemez' gerekçesiyle yürürlükten kaldırırken eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün tek imzayla gönderdiği başörtüsünü yasaklayan talimatı sekiz yıldır uygulanıyor. Gürüz'ün imzasıyla 15 Eylül 2000 tarihinde rektörlere 'Hizmete özel' gönderilen B.30.O.HKM.06.01.001-3699/ 20644 sayılı yazıyla, başörtülülerin kampüslere alınmaması talimatı veriliyor. Bunun ardından başörtülü öğrenciler 8 yıldır üniversitelere alınmadı. Gürüz yazısında 'kılık kıyafetle ilgili mevzuata aykırı davrananlarla ilgili konunun titizlikle izlenmesini ve gereken işlemlerin yapılmasını' istemiş ve Gürüz, '...türbanlı olarak üniversiteye gelmek üniversitenin huzur ve sükunetini bozan siyasi ve ideolojik bir eylem ve yükseköğretim kurumundan çıkarılmayı gerektiren bir fiil olarak kabul edilmektedir' demişti.

Gürüz, rektörlere gönderdiği yazısında Disiplin yönetmeliğinin bu maddesine dikkat çekerek, başörtülü olarak üniversiteye gelenlere yönetmeliğin 10/b maddesine göre işlem yapılmasını istedi. (Star)

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir