1. HABERLER

  2. HABER

  3. Özal: “9 Ay Önce Zehirleri Nasıl Bildi?”
Özal: “9 Ay Önce Zehirleri Nasıl Bildi?”

Özal: “9 Ay Önce Zehirleri Nasıl Bildi?”

Adli Tıp raporuna çok sert tepki gösteren Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal'dan önemli bir hatırlatma ve çarpıcı bir soru...

13 Aralık 2012 Perşembe 21:41A+A-

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapora çok sert tepki gösterdi. Adli Tıp incelemesi sonrası değerlendirmeyi yapan 1. İhtisas Komisyonu ile ilgili endişelerini ifade eden Ahmet Özal, Zirve davası'ndaki uzman çavuşun 9 ay önce zehri bildiğini hatırlattı.

1. İHTİSAS KOMİSYONU'NU İŞARET ETTİ

Bugün'den öğrenildiğine göre, Adli Tıp'ın son derece güvenilir, ciddi ve bilimsel bir kurum olduğunu söyleyen Ahmet Özal, Adli Tıp'tan şüphesi olmadığını vurguladı. Adli Tıp incelemesi sonrası değerlendirmeyi yapan 1. İhtisas Komisyonu ile ilgili endişelerini aktaran Özal, "O komisyona baktırıldığı kanaatindeyim. Bunun değerlendirmesini yapacak olan sadece 1. İhtisas Kurulu olmaması lazım. Yurtdışında, Türkiye'de bu işin uzmanı hocalar var. Bu bulguları onların önüne de açmamız lazım." dedi.

9 AY ÖNCE ZEHRİ BİLDİ

Açıklamasında Zirve Davasındaki Uzman Çavuş Çınar'ın ifadelerini hatırlatan Ahmet Özal, "4 zehirden bahsediliyor. Ne enteresandır ki 9 ay önce şubat ayında Malatya'daki Zirve davasında verdiği ifadede babamın zehirlendiği o dört maddeyi tek tek biliyor. Peki 9 aydır nerede bu savcı, nerede rapor? DDK raporunda bile yok bunlar. Bu uzman çavuş, babamın üzerinde çıkan 4 zehri tek tek nasıl biliyor?" diye konuştu.

ZİRVE TANIĞI: RADYOAKTİF İLAÇ VERDİLER

Ahmet Özal'ın da bahsettiği Zirve davası sanığı ve gizli tanık eski Uzman Çavuş İlker Çınar, 5 Şubat'ta Malatya savcısına verdiği ifadede Özal'ın ölümüyle ilgili çarpıcı iddialar ortaya atmıştı. Çınar, "Her ne kadar kamuoyunda kaza gibi görünse de Eşref Bitlis'in ölümü ile kalp krizinden öldüğü bildirilen Turgut Özal'ın ölümlerinin de bu şekilde değil, bir suikast olduğunu TUSHAD'a girdikten sonra yapılan konuşmalarda bizzat duydum. Kalp krizine yol açacak ilaçlardan olan ve her Beyaz Kuvvet mensubunun da bildiği ve bulundurduğu Polonyum 210 ve Amerikyum 241 isimli radyoaktif ilaçlar Özal'a verilmişti. Bu ilaçlar nedeniyle kalp krizinin meydana gelmesi sonucu Turgut Özal vefat etmiştir. Bu ilaçların kanda yapılan kontrollerinde tespitinin zor olduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum