1. HABERLER

  2. HABER

  3. OYAK’ın İSDEMİR Fabrikasında Sır Ölüm
OYAK’ın İSDEMİR Fabrikasında Sır Ölüm

OYAK’ın İSDEMİR Fabrikasında Sır Ölüm

İSDEMİR’de güvenlik elemanı olarak çalışırken OYAK’ın başka şirketine geçirilen Türker Baytar, işyerinde ölü bulundu.

20 Aralık 2012 Perşembe 11:51A+A-

Güvenlik personelinin İSDEMİR’den çıkarılıp başka birime gönderilmesine tepki gösteren Türker Baytar, başbakanlık ve medya kuruluşlarına olayı aksettirip, OYAK’a ilişkin çarpıcı bilgiler vermişti.

Koray Taşdemir’in haberi:

İskenderun İSDEMİR fabrikasında güvenlik personeli olarak çalışan Türker Baytar, kendilerinin İSDEMİR kadrosundan çıkarılıp OYAK Savunma Güvenlik Sistemleri şirketine devredilmek istenmesine tepki göstermiş, hakkını aramak için bir grup arkadaşıyla birlikte Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER), çeşitli gazetecilere ve farklı mecralara İSDEMİR Güvenlik Müdürlüğü ve OYAK Savunma Güvenlik Sistemleri şirketinin adlarının geçtiği çarpıcı bilgiler vermişti.

BİMER’e ve basın kuruluşlarına gönderdiği bilgileri bölge milletvekilleriyle de paylaştığı bilinen güvenlik elemanlarının adeta kıskaca alınarak büyük bir baskıya maruz bırakıldıkları anlaşıldı.

turker-baytar_oyak-isdemir-isci-kiyimi.jpg

Özellikle Baytar’ın çalıştığı şirketin güvenlik birimi tarafından 3-4 saat sorgulandığı ifade ediliyor. Baytar’ın namazında niyazında çok efendi bir insan olduğunu belirten tanıdıkları ve aynı işyerinde çalışan arkadaşları, intihar ettiği iddia edilen gece işe gitmeden önce de görüştüklerini ve şen şakrak olarak kendilerinden ayrılarak iş yerine gittiğini anlattı.

BAYTAR ÖLMEDEN ÖNCE NE DEMİŞTİ?

Önceki gece çalıştığı iş yerinde ölü bulunan Türker Baytar’ın, BİMER’e ve basın kuruluşlarına gönderdiği bilgileri kendi evinde buluştuğu 5 arkadaşıyla birlikte hazırladığı ifade edildi.

Baytar ve arkadaşlarının gündeme getirdiği çarpıcı iddiada; OYAK Savunma Güvenlik Sistemleri Genel Müdürü Emekli Albay M. Tarık Özyılmaz’ın Danıştay saldırısı davasından içeri girmeden kısa bir süre önce İSDEMİR A.Ş. Koruma Güvenlik Müdürü Emekli Albay Serdar Akyazan’ı ziyaret ettiği, ziyaret sırasında Akyazan’ın makam odasında özel olarak yapılmış silah dolabında bulunan çeşitli çapta markada silahlar ile çok özel koleksiyon olan Mesut Barzani hediyesi silahın Emekli Albay Tarık Özyılmaz’ın talimatıyla ortadan kaldırıldığına dikkat çekiliyor.

MAĞDURUZ BİZE YARDIM EDİN

Bilgi metninde; İSDEMİR A.Ş. güvenlik müdürlüğüne askeri birliklerde bile olmayan İsrail yapımı mühimmat alımı yapıldığı da ifade ediliyor. İsrail yapımı olan gece görüşü dürbünler ile pointer cihazların Emekli Albay Tarık Özyılmaz’ın talimatıyla G3 MP5 silahlarının üzerinden söküldüğü bilgisini de içeren bilgi metninde, “Bu teçhizatlar neden Danıştay saldırısı kararlarından kısa bir süre önce sökülmüştür. Sormak istediğim devletin hâkimine suikast yapanların görüntülerini silenlerle beraber çalışanlar mı vatan ihanet etmiştir yoksa anayasal hakkını kullanan biz emekçiler mi? Bizler çoluk çocuğu için emek mücadelesi veren 170 emekçi güvenlik personeliyiz, mağduruz” deniliyor.

ERDOĞAN’A OLAN HAYRANLIĞINI GİZLEMEMİŞ

Sosyal medyaya da ilgi duyan Türker Baytar’ın; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi takip ettiği anlaşıldı.

Başbakan Erdoğan hayranlığıyla bilinen Türker Baytar’ın Başbakan Erdoğan’ın twetter hesabından yaptığı; “Milletim metin olsun. Bu muhalefete, bu medyaya, bu fırsatçılara rağmen biz yolumuzda kararlılıkla yürüyeceğiz” mesajını takip edenleriyle paylaşan Türker Bayraktar’ın, “Yolun Açık ALLAH ‘CC’ Yardımcın Olsun...........” şeklinde dua yazdığı görülüyor.  

OTOPSİSİ YAPILAN BAYTAR DÜN TOPRAĞA VERİLDİ

Önceki gece yarısı görev başındayken intihar ettiği iddia edilen Türker Baytar; evli ve iki çocuk babasıydı. Çınar (7) ve Oğulcan(5) isimlerinde iki oğlu olan Baytar, ilk önce Dörtyol Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye ulaştığında hayatını kaybettiği anlaşılan Baytar, otopsi için Adana’ya götürüldü. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından yeniden Memleketi Hatay Dörtyol’a getirilen Türker Baytar, Payas Kara Mahallesi Camii’nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Payas Mezarlığı’nda defnedildi.

Kaynak: Yeni Akit

---------------

İLGİLİ HABER:

OYAK’ın İSDEMİR Fabrikasında İşçi Kıyımı

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum