1. HABERLER

  2. HABER

  3. OYAK’ın İSDEMİR Fabrikasında İşçi Kıyımı
OYAK’ın İSDEMİR Fabrikasında İşçi Kıyımı

OYAK’ın İSDEMİR Fabrikasında İşçi Kıyımı

OYAK’ın İskenderun’daki İSDEMİR fabrikasında 170 güvenlik personelinin işine son verildi.

18 Aralık 2012 Salı 16:50A+A-

Hatay’da OYAK’a bağlı İSDEMİR fabrikasında yaşanan haksızlıkların ardı arkası kesilmiyor.

Koray Taşdemir'in haberi:

İSDEMİR’de daha önce Çelik- İş sendikasının düzenlediği bir yürüyüşe katılmalarından dolayı yaşanan işçi kıyımının ardından bu defa da taşeronlaştırma girişimini kabul etmedikleri ve sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 170 güvenlik personelinin işine son verildi.

OYAK’a bağlı Erdemir Şirketler Grubu’na bünyesinde bulunan İSDEMİR A.Ş.’de çalışan 170 güvenlik personeli, geçtiğimiz nisan ayında noter huzurunda Çelik-İş Sendikası’na üye oldular. Daha sonra 170 kişilik sendika üyesi çalışan, İSDEMİR A.Ş. kadrolu personeli oldukları halde OYAK Savunma Güvenlik Sistemleri şirketine devredilmek istendi. OYAK Savunma Güvenlik Sistemleri şirketi de söz konusu 170 çalışana istifa etmesi yönünde baskı yaptı ve taşeronlaştırmak suretiyle sadece tazminatları ödenerek haklarını ellerinden aldı.

Sendikaya üye olmayan 35 güvenlik personeli ise OYAK Savunma Güvenlik Sistemleri şirketine devredilmedi ve hâlâ İSDEMİR bünyesinde çalışmaya devam ediyor. 

BAYTAR: SENDİKAYA ÜYE OLMAYAN 35 KİŞİ HÂLÂ ÇALIŞIYOR

Ekmeklerinin elinden alınmasıyla sonuçlanan işten çıkarma sürecini Akit’e anlatan güvenlik personelinden Türker Baytar, “Sayın Başbakanımız Kızılcahamam kampında taşeron olan 18.000 personel kadroya geçireceğiz müjdesi verirken yani devlet bile çalışanına kadro verirken OYAK yönetimi kadrolu personeli taşeronlaştırmak istiyor” dedi.

OYAK Koruma Müdürü Emekli Albay Serdar Akyazan’ın Balyoz davasında “hükümeti yıkmaya teşebbüs” suçundan yargılanan ve 16 yıl hüküm yiyen Emekli Albay Erdal Akyazan’ın kardeşi olduğuna dikkat çeken Türker Baytar, “Koruma müdürü bizim bu anayasal hakkımızı kullanmamızdan dolayı bizi vatana ve kendine ihanet olarak görüyor. Sendikaya imza atmayan 35 kişi İSDEMİR kadrosunda kaldı. Bizler ise sendikalı olduğumuz için ve taşeron firmaya geçmeyi reddettiğimiz için kapının önüne konulduk” diye konuştu.

“İSDEMİR’E ASKERİ BİRLİKLERDE BİLE OLMAYAN MÜHİMMAT ALINDI”

OYAK SGS güvenlik şirketi genel müdürü Emekli Albay M. Tarık Özyılmaz’ın Danıştay saldırısından tutuklanmasından kısa bir süre önce İSDEMİR A.Ş. Koruma Güvenlik Müdürlüğü’ne ziyarette bulunduğunun bilgisini de veren Türker Baytar,  “Emekli Albay Serdar Akyazan’ın makam odasında özel olarak yapılmış silah dolabında bulunan çeşitli çapta markada silahlar ve çok özel koleksiyon, bunun yanında Mesut Barzani’nin hediyesi olan silah Emekli Albay Tarık Özyılmaz’ın talimatıyla ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Baytar, İSDEMİR A.Ş. Güvenlik Müdürlüğü’ne İsrail yapımı ve askeri birliklerde bile olmayan mühimmatların alımının yapıldığını da aktararak “İsrail yapımı alınan gece görüşü dürbünler pointer cihazları Emekli Albay Tarık Özyılmaz’ın talimatıyla G3 ve MP5 türü silahların üzerinden sökülmüştür. Bu teçhizatlar neden nasıl niçin Danıştay saldırısı kararlarından kısa bir süre önce sökülmüştür. Sormak istediğim devletin hâkimine suikast yapanların görüntülerini silenlerle beraber çalışanla mı vatana ihanet etmiştir yoksa anayasal hakkını kullanan biz emekçiler mi?” şeklinde konuştu.

YENİ AKİT

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum