1. HABERLER

  2. HABER

  3. Otopsi Sonucu: 'Pilotlarda Kurşun İzi Yok'
Otopsi Sonucu: Pilotlarda Kurşun İzi Yok

Otopsi Sonucu: 'Pilotlarda Kurşun İzi Yok'

Suriye tarafından düşürülen Türkiye jetiyle ilgili açıklama yapıldı: ''Otopsi tamamlandı, pilotlarda kurşun izi yok!''

24 Temmuz 2012 Salı 09:35A+A-

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye tarafından düşürülen savaş uçağında hayatını kaybeden iki pilotun otopsilerinin sonuçlandığını açıkladı. Yılmaz, pilotlarda kurşun izine rastlanmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Ankara’daki büyükelçilere verdiği iftar yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İsmet Yılmaz, pilotlarla ilgili tamamlanan otopsi raporunun kamuoyuyla paylaşılmayacağını belirtti.

NTV'nin haberine göre Bakan Yılmaz, "Raporu açıklamamız aileye hem saygısızlık hem de onların mahremiyetini ihmal etmek anlamına gelir" dedi.

Akdeniz’de düşürülen uçağın kuyruk bölümünün bulunduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, bu parça üzerindeki incelemelerin de devam ettiğini kaydetti.

İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanlığı'nın düşürülen uçakla ilgili yaptığı açıklamalarında bir çelişki olmadığını belirterek, "Başta ne dediysek aynı şeyler geçerli" ifadesini kullandı.

İsmet Yılmaz, 1 Ağustos’ta yapılacak Yüksek Askeri Şura toplantısı için de "Ülke için hayırlı olacak, her şey normal seyrinde ilerliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT