1. HABERLER

  2. HABER

  3. Otobüsler Şiddete Tepki İçin Sefere Çıkmayacak
Otobüsler Şiddete Tepki İçin Sefere Çıkmayacak

Otobüsler Şiddete Tepki İçin Sefere Çıkmayacak

Diyarbakır ve Batman'daki otobüs firmaları maruz kaldıkları saldırılara tepki için bugünkü seferlerini, Elazığ'dakiler ise PKK'nın saldırılarına tepki amacıyla Diyarbakır seferini iptal etti.

09 Eylül 2015 Çarşamba 21:11A+A-

Diyarbakır ve Batman'daki otobüs firmaları son günlerde bazı illerde maruz kaldıkları saldırı kınamak için kontak kapatırken, Elazığ'daki firmalar ise PKKlıların yol kesme ile Hakkari Dağlıca ve Iğdır'daki güvenlik güçlerine gerçekleştirilen saldırıları protesto için Diyarbakır seferini gerçekleştirmedi.

Diyarbakır Otobüsçüler Derneği Başkanı Aydın Özgen, son bir hafta içerisinde Diyarbakır'a sefer yapan 25 otobüse saldırı gerçekleştiğini, bazı dinlenme tesislerinde de yolcuların darp edildiğini söyledi.

Özgen, bu saldırıları kınadıklarını belirterek, "Oluşan maddi hasarları asgariye indirmek ve insanların can güvenliğini korumak için bir günlüğüne karşılıklı olarak seferleri durdurma kararı aldık. Biz kamu hizmeti yapıyoruz. Bizim kimseyle alıp vermediğimiz yok. Biz siyasetle uğraşmıyoruz" ifadesini kullandı.

Bir firmanın temsilcisi Murat Güneş, şimdiye kadar 8 otobüslerinin tahrip edildiğini iddia ederek, duydukları rahatsızlıktan dolayı kontak kapattıklarını bildirdi.

Batman'daki firma sahibi Selim Karataş, 7 otobüsünün taşlı ve sopalı saldırıya maruz kaldığını ileri sürdü.

Saldırılar devam ettiği sürece kontak kapatmak zorunda kalacaklarını belirten Karataş, şunları kaydetti;

"Batman’da 3 firma kontak kapattı. Can güvenliğimiz olmadığından dolayı batıya giden bütün seferlerimizi iptal ettik. Yolda araçlarımızı durdurarak, camlarımızı kırıyorlar, yolculara saldırıyorlar. Bunu bize niye yapıyorlar biz de Türkiye’de yaşıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bugün itibariyle Batman'dan 50sefer iptal edildi. Olaylar durmadığı sürece bu sürecek."

Elazığ'da, bazı seyahat firmaları Hakkari Dağlıca ve Iğdır'daki PKK saldırılarını protesto için Diyarbakır'a düzenledikleri seferleri bir gün süreyle durdurdu.

Elazığ'dan Diyarbakır'a yolcu taşımacılığı yapan bir firmanın müdürü Yunus Güngörmez, ülkedeki PKK saldırılarına tepkilerini dile getirmek amacıyla Diyarbakır'a gerçekleştirmiş oldukları seyahatleri bir gün süreyle durdurma kararı aldıklarını bildirdi. 

PKK örgütünün yol kesip araç yakmasının vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye attığı gibi şirketleri zarara uğrattığını ve turizmi de etkilediğini ifade eden Güngörmez, Araçları yolda durdurmak, yakmak, taşlamak, kurşun sıkmak, öldürmek insan olanın yapacağı bir iş değildir" dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT