1. HABERLER

  2. HABER

  3. ÖSYM'nin Adı Değişiyor
ÖSYMnin Adı Değişiyor

ÖSYM'nin Adı Değişiyor

Yapısı da değişen ÖSYM'nin yeni adı: Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi olacak.

20 Aralık 2010 Pazartesi 20:50A+A-

ÖSYM'nin yapısı ve adı değişiyor. Yeni düzenleme ile ÖSYM "Ölçme -Seçme Yerleştirme Merkezi" haline getirilecek.

Konu Bakanlar Kurulu toplantısında karar bağlandı. Bakanlar Kurulu toplantısında ÖSYM ile ilgili değişikler masaya yatırıldı.

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, ÖSYM'nin yapısının değiştirileceğini ve adının Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi olacağını açıkladı.

ÖSYM, YÖK ile İlişkili Tüzel Kişilikli Özerk Bir Kurum Olacak

Tasarının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyleyen Çiçek, Kurumun YÖK'le ilişkili ama tüzel kişilikli olan özerk bir kurum haline geldiğini belirtti.

Cemil Çiçek şöyle konuştu:

"Yeni bir yapı oluşturuluyor ve vatandaşa güven verecek tamamıyla objektif, bilimsel ve teknolojideki en son imkanları da devreye sokmak suretiyle bu konuda bir düzenlemeye ihtiyaç var. Onunla ilgili kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Bu sınavların teknolojinin sağladığı imkanları da devreye koymak suretiyle en güvenli bir şekilde şifreleme de dahil bu alanda yetki veren düzenlemeleri bu kanun tasarısı içeriyor."

Askeri Yargı Düzenlemesi de Yolda

Kurulun bir diğer önemli maddesi ise askeri yargı düzenlemeleriydi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın bir taslak gönderdiğini Başbakanlık'ta bu taslakla ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Çiçek, "Bunun üzerinde ciddi olarak çalışıyoruz. Ümit ediyoruz ki kısa süre içerisinde bitirmiş oluruz. Onu da hemen göndereceğiz" dedi.

TRT HABER

HABERE YORUM KAT