1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO Komutanlarından Cemil Radun'a Hatay'da Bombalı Saldırı
ÖSO Komutanlarından Cemil Radun'a Hatay'da Bombalı Saldırı

ÖSO Komutanlarından Cemil Radun'a Hatay'da Bombalı Saldırı

Hatay'da, park halindeki otomobiline bindiği sırada meydana gelen patlama sonucu ağır yaralanan ÖSO komutanlarından Cemil Radun hastanede hayatını kaybetti.

26 Ağustos 2015 Çarşamba 15:41A+A-

Hatay'da, park halindeki otomobiline bindiği sırada meydana gelen patlama sonucu ağır yaralanan komutan hastanede hayatını kaybetti. Ölen kişinin Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Şukur El-Ğap Birliği'ne komutanlık yapan 44 yaşındaki Cemil Radun olduğu öğrenildi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay sonrası Antakya Devlet Hastanesine kaldırılan ÖSO komutanının yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi.

Topaca, "Ölen kişi Suriye uyruklu 44 yaşındaki Suriyeli Cemil Radun. Şahıs daha önce Suriye ordusunda yarbay rütbesinde çalışmış birisi. Daha sonra oradan ayrılmış Özgür Suriye Ordusuna katılmış ve yaklaşık bir yıl önce de Türkiye'ye gelmiş" dedi.

Nisan'da da aracının altına bomba yerleştirilmişti

Radun'un önce Reyhanlı'da ardından da Antakya'da ikamet ettiğini kaydeden Topaca, ölen kişiye ait bir aracın altına 3 Nisan 2015 tarihinde Reyhanlı'da bomba koyulduğunu hatırlattı.

O tarihteki olaya uzman ekiplerin müdahale ettiğini kaydeden Topaca, şöyle konuştu:

"Reyhanlı'dayken buna benzer aracına bomba yerleştirildiği ihbarı gelmişti. Bomba etkisiz hale getirilmiş, şahsın ifadesine başvurmuştuk. Onun şüphelendiği kişi vardı ama tespit yapılamamıştı. Daha sonra Antakya'da ev kiralamış. Bugün saat 12.00 sıralarında aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Oradaki yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili araştırmalarımız devam ediyor."

Topaca, Radun'un, Reyhanlı'daki olayın ardından verdiği ifadesinde, Suriye'de kendisine ait yaklaşık 2 bin kişilik Şukur El-Ğap adlı birliği olduğunu ve buna komutanlık yaptığını belirttiğini söyledi.

Vali Topaca, araca yerleştirilen patlayıcının türü ve yapan şahıs veya şahıslarla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Öte yandan, polis ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından patlamanın meydana geldiği araç olay yerinden kaldırıldı.

AA

HABERE YORUM KAT