1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO, Çobanbey’de 12 Köyü IŞİD’in Elinden Aldı
ÖSO, Çobanbey’de 12 Köyü IŞİD’in Elinden Aldı

ÖSO, Çobanbey’de 12 Köyü IŞİD’in Elinden Aldı

Halep’in kuzeyinde yer alan el-Bab’ın IŞİD’den alınması için Türkiye’nin desteğiyle operasyon düzenleyen ÖSO, Çobanbey’in güneyinde bulunan 12 köyü IŞİD’in elinden aldı.

11 Ekim 2016 Salı 17:53A+A-

Sputnik’in Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Türkiye’nin başlatmış olduğu “Fırat Kalkanı” isimli harekât kapsamında Çobanbey’in güneyi, doğusu ve batısında IŞİD ile savaşan ÖSO, Türkiye’nin desteğiyle bölgede ilerleyişini sürdürüyor.

Türkiye’ye ait uçaklarla koalisyon uçakları bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalarken, bombalama sonucu IŞİD’in bomba yüklü 4 aracı imha edildi.

Türkiye topçuları karadan obüslerle IŞİD mevzilerini bombalarken, IŞİD de ağır silahlarla ve havan toplarıyla ÖSO ve Türkiye askerine karşılık veriyor.

ÖSO ile IŞİD arasında Soran kasabası çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, ÖSO IŞİD’e karşı son 2 gündür büyük bir ilerleyiş sağlıyor.

ÖSO Dabık’a Yaklaştı

ÖSO, Türkiye’nin desteğiyle Çobanbey’in güneyi ve doğusunda yer alan Kızıl Mezra, Carez, Gazel, Yahmul, Ilbil, Barak Atı, Bel, Duvaybık, Kefergan, Şeyhrih, Tuklu ve Fereziye köylerini IŞİD’in elinden aldı.

Bu köylerin alınmasıyla ÖSO, IŞİD için çok önemli olan Dabık’a yaklaşmış olurken, IŞİD’in elinde bulunan stratejik konumdaki Soran’a ise 2 koldan büyük bir saldırı başlattı.

Azez’in doğusunda da ilerleme kaydeden ÖSO, Türkiye’nin desteğiyle İhtimelat kasabası ile Toybuk ve Zahiriye köylerini de IŞİD’in elinden aldı.

HABERE YORUM KAT