1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ÖSO, Cerablus'a Girmeye Başladı
ÖSO, Cerablus'a Girmeye Başladı

ÖSO, Cerablus'a Girmeye Başladı

IŞİD’in kontrolündeki Cerablus bölgesini kuşatan ÖSO güçleri ilçe merkezine girmeye başladı.

24 Ağustos 2016 Çarşamba 18:02A+A-

AA’da yer alan habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri’nce Suriye'nin Türkiye sınırında yer alan Cerablus bölgesinde IŞİD'e yönelik başlatılan “Fırat Kalkanı” isimli perasyonda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları ilçe merkezini kuşatarak Cerablus’a girmeye başladı.

Askerî kaynaklardan edinilen bilgiye göre, sabaha karş, IŞİD militanlarının Cerablus bölgesinden kovulması amacıyla başlatılan harekât sürüyor.

Zırhlı birlikler eşliğinde öğle saatlerinde Türkiye sınırının güneyinde yer alan, Suriye’nin 3 kilometre içerisindeki Keklice köyünü alan ÖSO güçleri, buraya 5 kilometre mesafedeki Cerablus ilçe merkezine doğru ilerleyerek IŞİD'i batı ve güney yönünden kuşattı.

Fırat Nehrinin Doğu Yakası PYD’nin Kontrolünde

İlçe merkezinin kuzeyinde Türkiye sınırında TSK'nın yığınak yapmış olması ve doğuda Fırat nehrinin doğal engel oluşturması nedeniyle örgüt kuşatma altına girmiş oldu. Fırat nehrinin doğu yakası da PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin kontrolünde.

İlçe merkezine batı yönünden girmeye başlayan ÖSO, bir okul, fırın, su kulesi ile IŞİD'in komuta merkezi olarak kullandığı bazı noktaları ele geçirdi.

ÖSO unsurlarıyla IŞİD militanları arasındaki çatışmalar devam ederken, örgüt hedefleri sınırdan topçu atışlarıyla ve havadan vuruluyor. Cerablus bölgesine yönelik başlatılan harekâtla Türkiye’nin hudut güvenliğinin sağlanması, IŞİD ile mücadele kapsamında Koalisyon Güçleri’ne destek verilmesi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması amaçlanıyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT