1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ortadoğu'nun Yeni Kurtarıcısı Londra Belediye Başkanı
Ortadoğu'nun Yeni Kurtarıcısı Londra Belediye Başkanı

Ortadoğu'nun Yeni Kurtarıcısı Londra Belediye Başkanı

İslamcılıkla mücadele ve seküler-ulusal yapıları destekleme adına Batı'dan verilen her türlü destek biçimi sempatik olarak algılanıyor ve takdim ediliyor.

25 Ocak 2015 Pazar 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Londra Belediye Başkanı Johnson Kalaşnikofuyla Peşmerge Saflarında (fotoğraflara dikkat) Belediye başkanı, sanatçı, sporcu, eski asker, siyasetçi veya akademisyen kimliğiyle sosyalist-liberal veya ulusalcı bir rol modelin İslamcılara karşı cephede yer alması nedense hep 'magazin' sayfalarına konu oluyor.

İslamcılıkla mücadele ve seküler-ulusal yapıları destekleme adına Batı'dan verilen her türlü destek biçimi sempatik olarak algılanıyor ve takdim ediliyor.

Lafı hiç uzatmadan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'un Kuzey Irak'ta Peşmerge birlikleriyle vermiş olduğu pozlara ve bu pozlara dair kaleme alınan resim altı yazılarına bakalım isterseniz. Başkan Johnson'un Londra'dan kalkıp sıcak savaşın yaşandığı Irak ve Kürdistan bölgesine gelişi üzerine yapılan tartışmalar ne kadar tuhaf bir tartışmanın konusu yapılmış ona bakalım. Takım elbisesi, kravatı, saati, tüfeği tutuşu üzerinden Jonhson'un Irak macerası anlatılırken, İngiltere'nin bölgeye ilişkin siyaseti tabii ki es geçilmiş.

Fotoğrafları ve Altyazıları Hürriyet'ten Aynen İktibas Ediyoruz:

londra-20150123-01.jpg

İngiliz siyasetinin renkli isimlerinden Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın bu hafta Kuzey Irak'a yaptığı ziyaret sırasında, peşmerge güçlerinin yanında AK-47 tipi tüfekle verdiği poz, İngiliz basını tarafından alay konusu yapıldı. Johnson'ın pozu, Londra'nın IŞİD'e hedef gösterilmesine neden olabileceğine dair kaygıları da artırdı.

londra-20150123-02.jpg

IŞİD'le mücadele kapsamında Irak'taki peşmerge güçlerine askeri eğitim veren İngiliz askerlerini ziyaret eden Johnson'ın, bölgeyi ziyareti sırasında çekilen fotoğraf için İngiliz Guardian gazetesi, internet sitesinde fotoğraf altı yazısı yarışması başlattı. Okuyucular fotoğrafa birbirinden ilginç yorumlar yaptı.

londra-20150123-03.jpg

Sıra dışı karakteriyle sürekli ülke gündeminde yer alan Johnson'ın takım elbisesi, kolundaki saati ve kravatıyla peşmerge güçlerinden bir askerin yanında, toprağa uzanmış haldeki pozu için Guardian, "Johnson'ın eline tüfeği aldığı zaman ne düşündüğünü kafanızda canlandırabiliyor musunuz? Muhafazakar Parti'nin lideri olabilmek için gelecekte düzenlenecek herhangi bir yarışta karşısına çıkacak rakiplerini mi hedef alıyor? Tüfeği ters mi düz mü tuttuğunu düşünüyor? Ya da belki Kürdistan ile inşa edeceği ticaret bağlarını düşünüyordur. Bu fotoğrafta neler olduğunu bize söyleyin" ifadelerini kullandı.

londra-20150123-04.jpg

Guardian'ın çağrısı üzerine, söz konusu fotoğrafa yüzlerce yorum yapıldı.

londra-20150123-05.jpg

Boris IŞİD’e karşı" manşetini atan The Sun gazetesi ise Johnson’ın cepheye gitmesini özel haberi olarak verirken, Daily Express birinci sayfadaki haberinde Londra Belediye Başkanı'nın tozlu yerde takım elbisesini çıkarmadan poz verip birkaç atış yaptığını belirtti.

londra-20150123-06.jpg

Damat Ferit Paşa hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapan Ali Kemal Bey'in torununun oğlu olan 50 yaşındaki Boris Johnson, 2008 yılından bu yana Londra Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. Johnson bu yıl yapılacak genel seçim için Muhafazakar Parti'den milletvekili adayı olacağını duyurmuştu.

londra-20150123-07.jpg

londra-20150123-08.jpg

londra-20150123-09.jpg

londra-20150123-10.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum