1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ortadoğu Despotları Abbas Dönemini Kapatıp Dahlan’a Yol Açmaya Çalışıyorlar!
Ortadoğu Despotları Abbas Dönemini Kapatıp Dahlan’a Yol Açmaya Çalışıyorlar!

Ortadoğu Despotları Abbas Dönemini Kapatıp Dahlan’a Yol Açmaya Çalışıyorlar!

BAE, Ürdün ve Mısır'ın 82 yaşına gelen Filistin Kurtuluş Örgütü lideri Mahmud Abbas'ı devirmek için yeni bir plan hazırladığı belirtiliyor.

04 Haziran 2016 Cumartesi 12:58A+A-

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın devrilmesi için Ürdün, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin yeni bir plan hazırladığı belirtiliyor.

Middle East Eye'de yer alan bir habere göre, son dönemde Ürdün ve Mısır'dan bağımsız politikalar izleyen 82 yaşındaki Mahmud Abbas'ın devrilmeye çalışıldığı ve yerine Muhammed Dahlan'ın getirileceği iddia edildi. David Hearst imzalı haberde, Dahlan'ın liderliği için Birleşik Arap Emirlikleri'nin İsrail ile bir takım görüşmeler de yaptığı öne sürüldü.

Mahmud Abbas'ı devirme planın başlıca mimarlarından birisi olarak, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid gösteriliyor. İddiaya göre Zayid, Abbas konusundaki ihtilaflarının Ürdün-BAE ilişkilerini zedelediğini Amman'a iletti. BAE'nin geçtiğimiz günlerde Abbas'ın tutuklanmasını ve Ürdün'e girişinin yasaklanmasını talep ettiği söyleniyor. İddiaya göre BAE'nin Ürdün'e karşı tavır almasının sebebi de Amman'ın Abbas'la olan ilişkileri.

Mahmud Dahlan, Filistin'de Hamas karşıtı olarak biliniyor. Geçtiğimiz günlerde Hamas yetkilileri, Dahlan'la bağlantılı bazı kişileri, IŞİD adına silahlı eylemleri planladığı gerekçesiyle tutuklamıştı.

HABERE YORUM KAT