1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Örnek alınması gereken hassasiyet!
Örnek alınması gereken hassasiyet!

Örnek alınması gereken hassasiyet!

Türkiye Milli Takımı’nın da oyuncusu olan Orkun Kökçü, dini sebepler nedeniyle “LGBT” renklerinin yer aldığı kaptanlık bandını takmayacağını açıkladı.

17 Ekim 2022 Pazartesi 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Cinsi sapkınlığı meşrulaştırmak için elinden gelen her şeyi yapan emperyalist odaklar görünürlüğü artırmak için futbol sahalarında bile belirli sembollerin kullanılmasını istiyorlar. Bir süredir kaptan olan oyuncunun taktığı bantların sapık hareketlerin renkleriyle donatılması UEFA tarafından oyunculara dayatılıyor!

5839b2f20f2544186051014f.webp

Hollanda’da Feyenoord'un takım kaptanı olan Orkun Kökçü aynı zamanda Türkiye Milli Takımı’nda da görev alıyor. Gösterdiği performans sebebiyle köklü bir takım olan Feyenoord’un takım kaptanlığına seçilen Orkun Kökçü’den kaptanlık bandı olarak “LGBT” renklerinin olduğunu bandı takması bekleniyor.

Kökçü ise bu dayatmaya karşı çıkarak dini hassasiyetleri sebebiyle bu renkleri üzerinde taşımayacağını ilan etti:

Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum. Yapılacak bu hareketin önemini çok iyi biliyorum ancak dini inancım nedeniyle, bunu yapacak doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden de bu kaptanlık bandını takarken rahat hissetmiyorum.

Bazı insanların bu konuda benim hakkımda hayal kırıklığı yaşayabileceğini tahmin ediyorum. Niyetim kesinlikle bu değil. Sözlerimin, bu duyguyu hemen ortadan kaldırmayacağını bilsem de umarım dini sebeplerle aldığım bu karara saygı gösterilir.

Orkun Kökçü’nün bu dayatmaya karşı çıkarak oldukça büyük bir yükü omuzlamış durumda. Sapkınlığa destek olan lobilerin Kökçü’yü hedef alacakları kesin… Bu sebeple Orkun Kökçü’nün desteklenmesi insan onurunu ve haysiyetini savunan herkesin sorumluluğundadır. Aksi takdirde insani hasletleri savunmak her geçen gün daha zor hale gelecek!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum