1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Orman ve Su İşleri Bakanı: “Kriterlere Uymayan Suriyeliler Vatandaş Olamayacak”
Orman ve Su İşleri Bakanı: “Kriterlere Uymayan Suriyeliler Vatandaş Olamayacak”

Orman ve Su İşleri Bakanı: “Kriterlere Uymayan Suriyeliler Vatandaş Olamayacak”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Suriyeli muhacirlere vatandaşlıkverilmesi çalışmalarına ilişkin, “Tabî ki kriterler olacak. Özellikle onlar incelenecek. Uygun olmayanlar vatandaş olamayacak.” dedi.

08 Temmuz 2016 Cuma 14:47A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Tabî ki Kriterler Olacak”

AA'da yer alan habere göre, Suriyeli muhacirlere vatandaşlık verilmesi çalışmalarıyla ilgili soru üzerine Bakan Eroğlu, “Tabî ki kriterler olacak. Özellikle onlar incelenecek. Uygun olmayanlar vatandaş olamayacak.” dedi.

Eroğlu, şunları kaydetti:

“Suriye'de yetişmiş çok insan vardı. Benim de orada çok dostlarım vardı. Su ve çevre konusunda uzman insanlar vardı. Avrupa mâlesef bunları hemen kaptı. Yani Avrupa çok uyanık. Hiçbir konuya destek vermiyor. Seçilmiş akademisyen olsun, uzman olsun, bu insanları kabûl etti. Netice itibariyle bu da Avrupa'nın uyanıklığıdır. Şimdi 3 milyon Suriyeli kardeşimize biz bakıyoruz. Sözde yardım yapacaklardı. Yardım falan şu ana kadar gelmedi. Gelir diye düşünüyoruz. Şu anda yaklaşık 12-13 milyar lira doğrudan desteğimiz var, ama bu bereket... Avrupa'da böyle davrandıkları için büyüme sıfıra doğru gidiyor, ama Türkiye, onların duâsı ve bereketiyle dünyada ilk dörde giren bir büyüme oranına sahip. Cenabı Allah da onların bereketini veriyor.”.

HABERE YORUM KAT