1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ordu Merkezleri Hapishaneye Döndü!
Ordu Merkezleri Hapishaneye Döndü!

Ordu Merkezleri Hapishaneye Döndü!

Suriye'de Baas rejimi, Şam’ı muhaliflerden korumak için askeri alanları gözaltı ve tutuklama merkezine çevirdi.

15 Nisan 2013 Pazartesi 15:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Beşşar rejiminin Şam’ı muhaliflerden korumak için askeri alanları gözaltı ve tutuklama merkezine çevirdiği iddia ediliyor.

Hak İhlallerini Belgeleme Merkezi tarafından yapılan bir açıklamada 4. Bölüğün Şam’ın merkezindeki ve çevresindeki üslerinin hapishaneye döndüğü bildiriliyor. Mahir Esed komutasındaki 4. Bölük rejimin en güçlü ve de acımasız unsuru olarak bilinmekte.

Mart 2011’den bu yana ölümleri, yaralanmaları ve her türlü hak ihlallerini kayıt altına almaya çalışan Merkez pek çok kişinin buralarda çok sıkışık vaziyette tutulduğunu ve sürekli işkenceye maruz kaldıklarını ifade ediyor.

El Arabiya'da yer alan haberde 31 yaşında bir öğretmen olan Beşar el-Ahmed'in yaşadığı tecrübeye yer veriliyor. O da bu merkezlerde hapsedilenlerden biri. Bu gözaltı merkezine götürüldüğü sırada gözlerinin kapatıldığını bu yüzden nereye götürüldüklerini bilmediğini söylüyor. İnsan hakları ihlallerini gözlemlemeye yönelik çalışmaları nedeniyle gözaltına alınan el-Ahmed bu üslere götürüldükleri andan itibaren sürekli dövüldüklerini anlatıyor.

Uluslararası gözleme merkezleri ve insan hakları kuruluşları bu askeri merkezlerde çok yoğun insan hakkı ihlallerinin yaşandığını fakat buraya getirilenlerin sürekli biçimde gözleri kapalı tutulduğundan buraların yerini ve yapısını bilmenin mümkün olmadığını belirtiyorlar.

 

HABERE YORUM KAT