1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Optiğe kodlama yapmayı dahi bilmeyen cahil göçmenler”
“Optiğe kodlama yapmayı dahi bilmeyen cahil göçmenler”

“Optiğe kodlama yapmayı dahi bilmeyen cahil göçmenler”

Irkçılığın sol-liberal yüzü ile tanışın!

11 Mart 2022 Cuma 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Nevşin Mengü sosyal medyada TUS sınavı hakkında yaptığı paylaşımla farklı uyruklara sahip doktorları ötekileştirerek tahkir etti. Mengü’nün ne kadar sığ bir mantığa sahip olduğunu gösteren paylaşım ırkçılığın farklı şekillerde her yerden hortlayabileceğinin göstergesi.

Genelde ırkçı hezeyanların sağ veya sol Kemalist çizgiden gelmesine alışmışken liberal teamüllere yakın Nevşin Mengü’nün ırkçılığı oldukça elitist bir zeminden neşet ediyor haliyle!

TUS denklik sınavından görev alan bir araştırma görevlisinden aldığı maili aktaran Mengü, yabancı uyrukluların çok fazla olduğundan ve Türkçe konuşulmadığından şikayet ediyor. Hatta öyleleri varmış ki optik kodlama yapmayı ve imza atmanın ne olduğunu bile bilmiyorlarmış…

basliksiz-086.jpg1-238.jpg

Yahu bu göçmenler size ne yaptı? Bu kadar komik iddialarla tıp eğitimi almış insanları tahkir etmek için nasıl bir düşünme tarzına sahip olmak lazım? 

Suriye, Türkmen, Kırgız, Afgan, Somali ve Irak” şeklinde kimlikleri de verilen uzman doktor adayları inşaatta işçi olsalar suçlanıyorlar. Ağır sanayide çalışsalar dışlanıyorlar. Doktor olanları da beğenmiyorsunuz! Gerçekten bu göçmenler ne yaptı size?

HABERE YORUM KAT

9 Yorum