1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. OPEC: 'Üretimi Artırmayacağız'
OPEC: 'Üretimi Artırmayacağız'

OPEC: 'Üretimi Artırmayacağız'

OPEC ülkelerinden petrol fiyatlarını düşürmesini isteyen Trump'ın tehdidi işe yaramadı. OPEC lideri Suudi Arabistan ile Rusya, OPEC zirvesi öncesi yaptıkları açıklamayla üretimi artırmayacaklarını duyurdu.

24 Eylül 2018 Pazartesi 03:00A+A-

Petrol fiyatlarının düşmesini isteyen ABD Başkanı Donald Trump'a Rusya ve Suudi Arabistan'dan olumsuz yanıt geldi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) lideri Suudi Arabistan ve örgüt dışındaki en büyük petrol üreticisi Rusya, üretimi artırmayacaklarını açıkladı.

Açıklama OPEC ve ortaklarının bugün Cezayir'de yapacakları toplantı öncesinde geldi.Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid al-Falih, üretimi artırma kapasitelerinin bulunduğunu ancak bunu şimdilik gerekli görmediklerini söyledi. Khalid al-Falih "Ben petrol fiyatlarını etkilemem" dedi. Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak da petrol üretimini artırmayacaklarını söyledi. 

Trump 3 gün önce Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada petrol fiyatlarındaki yükselişten OPEC ve Ortadoğu ülkelerini sorumlu tutmuş ve petrol fiyatlarının düşürülmesini istemişti. Ortadoğu ülkelerini ABD'nin "koruduğunu" öne süren Trump "Biz olmasak uzun süre güvende olmazlar. Onlar ise daha yüksek petrol fiyatları için bastırmaya devam ediyor. Bunu hatırlayacağız. OPEC tekeli, fiyatları şimdi düşürmeli" ifadelerini kullanmıştı. 

HABERE YORUM KAT