1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Önyargıları tarafından zekâsı köreltilmiş ırkçı güruh 17 yaşındaki bir çocuğa nefret kustu!
Önyargıları tarafından zekâsı köreltilmiş ırkçı güruh 17 yaşındaki bir çocuğa nefret kustu!

Önyargıları tarafından zekâsı köreltilmiş ırkçı güruh 17 yaşındaki bir çocuğa nefret kustu!

Suriyeli bir çocuk onlarca kişiye karşı kendini savunmak zorunda kalırken “ben bir insanım” diye bağırdı!

20 Temmuz 2022 Çarşamba 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul’da yaşça kendisinden büyük onlarca kişiye karşı tartışan Suriyeli bir mültecinin mücadelesi Türkiye’nin yaşadığı dönüşümü özetliyor. Bugün artık ırkçı saçmalıklar toplumsal bir taban bulmuş durumda ne yazık ki!

Irkçı siyasetçiler ve medyanın sebep olduğu dezenformasyon zihinleri kirletti. Artık bu konuda “ırkçılığa karşıyız ama Suriyeliler de biraz dikkat etsin” vb. cümlelere dahi sabrımız yok! Suriyelilerden önce ufacık bile olsa ırkçılığı meşrulaştıranların söylemlerine dikkat etmeleri lazımdır!

Sokakta, okulda her yerde görülen ırkçılık Türkiye’nin en büyük problemlerinden birisi hatta belki ilkidir. Enflasyon bir şekilde halledilir, işsizlik çözülür ama zihinleri bataklığa çeviren ırkçılık hepsinden daha zor bünyeden atılır!

Sosyal medyaya düşen son görüntüde Suriyeli bir çocuk onlarca kişiye karşı kendini savunmak zorunda kalırken “ben bir insanım” şeklinde feryat ediyor. Muhataplarının yaşını, söylediklerini ve argümanlarını dinlemediği gören genç son çare insanlığını ırkçıların gözüne sokmaya çalışsa da nafile!

Dilencilik yapmadığını hem okuyup hem çalıştığını dile getiren gence gösterilen tepkiler ırkçıların zekasının önyargılar tarafından nasıl köreltildiğini kanıtlıyor!

HABERE YORUM KAT

21 Yorum