1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Onurlu Direnişin Magandalarca Kirletilmesine İzin Verilmesin!
Onurlu Direnişin Magandalarca Kirletilmesine İzin Verilmesin!

Onurlu Direnişin Magandalarca Kirletilmesine İzin Verilmesin!

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kahramanca direnen halkın direnişini sokaklarda, kürsülerde ve köşelerinde birileri kirletmeye ve temiz çizgisinden saptırmaya çalışıyorlar.

02 Ağustos 2016 Salı 16:24A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara’da 3 kişi tarafından Türkiye bayrağı tutmadığı gerekçesiyle darp edildiği görülen ve Fransız olduğu sanılan Yozgatlı 29 yaşındaki Mustafa Turan Çalışkan, olayın hiçbir siyasi yönü bulunmadığını, ateş almak için yaklaştığı bir arabadaki kişilerin hiçbir şey söylemeden kendisini darp ettiğini belirten Çalışkan, “Yüzüme darbe aldıktan sonra ne olduğunu anlayamadım, yaşananları da hatırlamakta zorlanıyorum” diye konuştu. 

Bilincini kısmen yitirdiği için darp edildiği sırada konuşmakta güçlük çeken ve yabancı olduğu sanılan Çalışkan, olayın failleri hakkında şikâyette bulundu.

Sosyal medyada yayılan videodan sonra sokağa çıkmak istemediğini söyleyen Çalışkan, “Olayın siyasi bir yönü yok. Sokağa çıkmak istemiyorum, herkesin bana baktığını hissediyorum” dedi. İlk muayeneye göre, darptan ötürü gözünün altında yaralar oluşan Çalışkan’ın gözünde ciddi bir hasar yok.

Olay 30 Temmuz Cumartesi’yi 31 Temmuz Pazar’a bağlayan gece, saat 02.00 sularında gerçekleşti. Evine dönmekte olan Çalışkan, Ankara’da Emek semtinde metro çıkışı yakınlarında park halindeki bir arabanın içinde oturan kişilerden sigarasını yakmak için ateş istedi. Çalışkan ilk yumruğu sigarasını yakmak üzere arabanın açık ön camına doğru eğildiği sırada aldı. Çalışkan yüzüne aldığı sert darbenin etkisiyle bu andan sonrasını net hatırlayamadığını belirterek şöyle konuştu: 

“Gözüme gelen yumrukla yere yığıldım. Yumruk atanın elinde yüzük olduğu için daha fazla zarar gördüm. Aramızda ateş istemem dışında hiçbir diyalog geçmedi. Sonra beni videoya çekmişler; videoda konuşulanları hatırlamıyorum. “

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, Çalışkan’ın darp eden kişilerin, “Türk bayrağını verdik sen kabul etmedin. Türk bayrağını tutmazsan yumruk da yersin. Adam olacaksın. Bunu sana veriyorsak tutmak zorundasın” gibi ifadeler sarf ettiği duyuluyor.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum