1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Onun bunun önünde eğilen bir müptezel!
Onun bunun önünde eğilen bir müptezel!

Onun bunun önünde eğilen bir müptezel!

Enes Kanter isimli basketbolcu ABD vatandaşlığına geçmek için her şeyini ortaya koymuş anlaşılan!

04 Aralık 2021 Cumartesi 12:17A+A-

HAKSÖZ HABER

Asalak ve sonradan görmek olmak hakkında Cyrano De Bergerac, “İstemem eksik olsun” şeklinde başlayan meşhur bir şiir yazmıştır. Karakter düşkünlüğünün özetlendiği şiir, nefsani arzular için yaşayanların kurduğu bağımlılık ilişkilerinden söz eder.

Ne yapmak gerek peki? / Sağlam bir arka mı bulmalıyım? / Onu mu bellemeliyim? / Bir ağaç gövdesine dolanan sarmaşık gibi / Önünde eğilerek efendimiz sanmak mı?  / Bilek gücü yerine dolanla tırmanmak mı? / İstemem!

Herkesin yaptığı şeyleri mi yapmalıyım Le Bret? / Sonradan görmelere övgüler mi yazmalıyım? / Bir bakanın yüzünü güldürmek için biraz şaklabanlık edip, / Taklalar mı atmalıyım?

Kendisine “sağlam arka” bulanlar pişkinlikleri sebebiyle destekleyicilerine en onursuz yalakanın dahi yapamayacağı övgüler dizerler. Asalak olmanın doğal sonucu budur!

15 Temmuz’dan sonra FETÖ şeklinde tanımlanan Gülencilere yakınlığıyla tanınan Enes Kanter isimli utanmaz, asalak denilince ilk akla gelen simalardan birisi şüphesiz. Gülencilerin işlediği hukuksuzluklara ve 15 Temmuz’daki katliamlara sesini çıkartmayan Kanter her fırsatta ise FETÖ’nün savunuculuğunu yaptı.

Gülen ile de şahsi yakınlığı olan Enes Kanter kurduğu akıl ve ahlak dışı bağımlılık ilişkisi sebebiyle sahibinin komutlarını yerine getirmekten başka hiçbir şey yapamayan bir asalak haline geldi. Geçmişte gayri ahlaki yaşantısı ile de gündem olan Kanter artık gemi iyice azıya alacak anlaşılan!

ABD vatandaşlığına girme hakkı kazanan Kanter kendisine verilen “ödülün” gereklerini yerine getirmeye başladı bile. Utanmaz bir asalak olmak böyle bir şeydir çünkü! 

Enes Kanter Freedom şeklinde ismini de değiştireceği öğrenilen Kanter kendi ülkelerini eleştiren ABD'lilere tepki gösterirken şunları dile getiriyor: Bence ABD vatandaşları çenelerini kapamalı ve dünyanın en iyi ülkesini eleştirmeyi bırakmalı. ABD'liler, ülkelerinin özgürlüklerine, insan haklarına ve demokrasisine odaklanmalı.

ABD’lilerden daha çok ABD sempatizanı olan Kanter “çenenizi kapatın” çağrısıyla ciddi bir tepki de topladı. İşin özünde anne babası tarafından “Enes” ismi verilen bir kimseden bahsediyoruz. Hangi sebeple bu kadar rezil bir hale düştüğünü düşününce ise üzülmeden edemiyoruz. İddialara göre Kanter olan soy ismini adı olarak kaydettiren basketbolcu “Enes”ten de vazgeçmişe benziyor! Sonunda layığını bulmuş yani!

Cyrano De Bergerac ile bitirelim:

Her sabah kahvaltıda kurbağa mı yemeli? / Sabah akşam dolaşıp pabuç mu eskitmeli? / Onun bunun önünde hep boyun mu eğmeli? / İstemem! Eksik olsun böyle bir şöhret! / Eksik olsun!

Demek istediğim asalak bir sarmaşık olma sakın.
Varsın boyun olmasın bir söğütünki kadar.
Yaprakların bulutlara erişmezse bir zararın mı var?

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum